Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Smarason: "Att möta England är speciellt för många islänningar"

EM-åttondelsfinal mot England.
Det blir inte mycket större än så för Island.
- Det är den största matchen i Islands historia, säger Arnor Smarason i podden Lundh. 

Hammarbys Arnor Smarason fick ingen plats i Lars Lagerbäcks isländska EM-trupp. Istället har han fått följa sina kamraters framfart i Frankrike framför tv:n.

Under måndagen väntar åttondelsfinal mot England.

- Det är den största matchen i Islands histoia. Det har det varit varenda match i två år. Att få möta England nu är speciellt för många islänningar. Den engelska fotbollen har varit stor på Island och den isländska fotbollen har påverkats mycket av den engelska.

Hur går det?
- Jag tror att det kommer vara lite samma matchbild som under de andra matcherna Island har spelat. Island kommer backa hem och hålla sin organisation. Sedan är de starka när de får fasta situationer och kontringslägen. De har spelare som är snabba och som har mycket energi.

- England har individuell klass, men jag är lite frågande till om de har vilja och lagmoral. Kanske är det där vi kan vinna lite på dem.

Hur sugen är du på att ta ett plan ner till Nice och se matchen?
- Väldigt sugen!

Har du tagit upp det med Nanne (Bergstrand, tränare Hammarby)?
- Nej. Det kanske man skulle göra?

Mötet mellan England och Island har avspark klockan 21:00 och sänds i SVT1 och C More.

FAKTA

109 - Arnor Smarason

Avsnitt 109 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Arnor Smarason. Hammarbys mittfältare drömde om EM-spel för Island, men har fått följa dramatiken från Stockholm. I podden berättar han om Lars Lagerbäcks inledning som förbundskapten, hur svensken fått spelarna att lyfta sig och tro på att det var möjligt att nå mästerskap och vilka konsekvenser EM-framgångarna fått. Dessutom talar Smarason om Hammarbys tunga säsongsinledning, om varför Nanne Bergstrand gör rätt i att predika tålamod, vad spelarna diskuterade på mötet med tränaren och vad det var som lockade islänningen att skriva på för klubben. Arnor Smarason berättar även om karriären i Holland, hur tufft det var när Helsingborg visade sig vara ett luftslott, om Henrik Larssons stenhårda attityd och varför han valde att tiga och inte säga något till medierna.

Publicerad 2016-06-27 kl 14:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons