Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST

Söderberg: "Tror att AIK har något på gång"

Han gick mellan rivalerna Djurgården och AIK.
Men det råder ingen tvekan om att sympatierna ligger hos de sistnämnda.
- Jag tror verkligen att de har något på gång, säger Tommy Söderberg i podden Lundh.

Tommy Söderberg har för de allra flesta AIK:are en speciell plats i hjärtat efter SM-guldet som säkrades på Malmö Stadion 1992. Men faktum är att Söderberg anslöt till klubben efter att ha lämnat Djurgården. En flytt som på den tiden inte alls orsakade en uppståndelse som det förmodligen gjort i dag.

- När jag gick från Djurgården till AIK så var det ingen som sa något direkt. Det var ett mycket mjukare klimat och när man tittar tillbaka på publiksiffrorna så går det inte att jämföra intresset som finns i dag. Men jag hoppas att det finns en förståelse. Att man byter klubbar, det är så naturligt. Företagsledare byter, lärare byter skolor. Just bland storstadsklubbarna verkar det vara väldigt svårt att gå från en klubb till en annan, säger Söderberg.

Just SM-guldet 1992 minns han med glädje:

- Helt otroligt, kanske mest för mina föräldrar som är otroligt inbitna AIK:are. Än i dag kommer jag ihåg när man satt på den västra läktaren och det var gigantiskt med folk på Råsunda

- Han gick bort några månader efter att vi blev svenska mästare och jag tror att det var det som höll honom vid liv, att vi var med i kampen ända in. Jag är otroligt stolt och glad över det.

Han tror också att AIK, likt många andra allsvenska klubbar, är på rätt spår vad gäller ungdomssatsningarna.

- Du har Malmö som plockar fram unga spelare hela tiden, Helsingborg har alltid varit ett föredöme och Göteborg börjar få fart på det. Alla klubbar verkar vilja ha bra fotbollskullar på gång. Men eftersom AIK finns där i hjärtat och jag har tagit del av det så känner jag att de verkligen har något på gång. Sedan gäller det att kunna behålla dem.

Lyssna på hela podcasten i spelaren ovan.

123 - TOMMY SÖDERBERG

123 - Tommy Söderberg

Avsnitt 123 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Tommy Söderberg. Den förre förbundskaptenen ger sin syn på Zlatans framfart, vad det betyder att han slutat i landslaget, varför han har mer att ge i klubblaget, varför en del ansåg att anfallaren såg slö ut i landslaget och att han aldrig förstod diskussionen om att Sverige var bättre utan Zlatan. Dessutom talar Söderberg om glädjen över U21-landslagets framfart, om varför han vill att unga talanger som Alexander Isak ska stanna längre i Sverige, om att han vill att förbundet ska anlita gamla storspelare för att ge talanger råd. Den tidigare förbundskaptenen vill att man ska se fotbollen som mer än elitprojekt, att det finns andra värden i sporten och att föräldrar som jagar på sina barn bara speglar dagens samhälle. Söderberg berättar även att han inte orkade fortsätta som förbundskapten efter EM 2004, att SvFF och Lars Lagerbäck försökte övertala honom, att förlusten i EM 2004 svider än och en del av medias kritik gjorde ont. Tommy Söderberg är även öppen med glädjen över Lagerbäcks framgångar både som tränare och tv-expert, att hans flytt från Djurgården till AIK inte varit möjlig i dag och att han aldrig velat träna en storklubb i dag.

Publicerad 2016-11-10 kl 06:10

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER