Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Solskjaer försvarar Hamrén: ”Han har gjort succé”

Erik Hamrén har fått mycket kritik under sin tid som förbundskapten. Men den tidigare norske storspelaren Ole Gunnar Solskjaer tycker det är orättvist.
- Från utsidan så verkar det ju som att han har gjort succé med Sverige, säger han i podden Lundh.

Under 2015 växte sig kritiken mot Erik Hamrén allt starkare och under perioder har förtroendet för förbundskaptenen varit mycket lågt bland de svenska fansen. Men en som ställer sig emot kritiken är norrmannen Ole Gunnar Solskjaer. I podcasten Lundh ger han en helt annan syn på Hamréns tid i det svenska landslaget.

- Från utsidan så verkar det ju som att han har gjort succé med Sverige. Han har övertalat Zlatan att spela för det svenska landslaget så här länge och det är kanske det viktigaste han kunnat göra som landslagstränare för det kortsiktiga resultatet och kunna bygga på med yngre talanger, säger han.

Solskjaer menar vidare att de skandinaviska länderna inte kan ha för höga krav på sig i EM- och VM-turneringar.

- Jag tycker att om vi i Skandinavien går till slutspel och är med och konkurrerar där så är det nivån vi ligger på. Vi ligger en bit efter den tyska, spanska, franska, engelska och belgiska ligan. Det måste vi förstå.

På Island har Sveriges tidigare förbundskapten Lars Lagerbäck fått allt annat än kritik. Efter det smått sensationella EM-avancemanget har Lagerbäck hyllats unisont, och Ole Gunnar Solskjaer ställer in sig i kören.

- Fantastiskt. Helt unikt. Och jag är ett stort fan av isländska fotbollsspelare och isländsk mentalitet. Vi var med min sons pojkar 16-lag i Reykjavik förra sommaren på turnering och det var en upplevelse. Du ser väldigt sällan en isländsk spelare med dålig hållning och dålig träningsmoral. Det är en fantastisk arbetsmoral, säger norrmannen.

- Så jag gläds å deras vägnar och hoppas att det går bra för dem.

FAKTA

91 - Ole Gunnar Solskjaer

Avsnitt 91 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Ole Gunnar Solskjaer. En av Norges största spelare genom tiderna som vunnit sex ligatitlar för Manchester United, lyft FA-cupen två gånger och även bärgat Champions League samt spelat både VM och EM för Norge. I dag är Solskjaer återigen tränare för Molde som han tog till tre titlar under sina första tre säsonger innan Cardiff lockade honom till Premier League, men där tog framgångarna slut och han fick sparken efter mindre än nio månader. I podden berättar Solskjaer om varför norsk landslagsfotboll halkat efter svensk, varför han nobbar förfrågningarna om att bli förbundskapten, den svenske spelare han lärt sig mest av, vad han drömmer om som tränare och vad han lärt av Sir Alex Ferguson. Dessutom om Manchester Uniteds pågående kris, förståelsen för ilskan från hans gamla spelarkollegor, smärtan i att hans favorittränare Pep Guardiola ska ta över rivalen City och om van Gaal borde få sparken. Givetvis talar Solskjaer även om sin tid som spelare i United; om triumferna och hårtorkarna han fått, om stämpeln som ”super-sub” och om den där Champions League-finalen som gjorde honom till ett namn världen över.

Publicerad 2016-02-25 kl 14:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons