Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Solskjaer nobbade att ta över efter Hareide - efter Sir Alex avrådan

2008 nobbade Ole Gunnar Solskjaer att ta över Norges landslag efter Åge Hareide. I podden Lundh berättar norrmannen att det var efter Alex Fergusons avrådan.

- Why you wanna do that son? You can do that when you're 50, sa Sir Alex till Solskjaer.

I december 2008 tackade Åge Hareide för sig som förbundskapten för Norge efter nästan fem år på posten. Det norska förbundet vände sig då till Ole Gunnar Solskjaer, som då var reservlagstränare i Manchester United. Den 35-årige Solskjaer vände sig då till Sir Alex Ferguson, som gav sin tydliga åsikt om erbjudandet.

- Jag var alldeles för ung. Jag kan bli tränare för Norge när jag är över 50. Jag diskuterade det med Alex Ferguson, och han sa: ”Why you wanna do that son? You can do that when you're 50”. Enkelt och bra, säger norrmannen i podcasten Lundh.

Istället blev det Egil "Drillo" Olsen som gjorde en andra sejour som tränare för Norge.

Ole Gunnar Solskjaer tror att fler tänker i samma banor som honom när det gäller ålder och landslaget. Henrik Larsson har nämnts i spekulationerna kring Erik Hamréns ersättare i det svenska landslaget, men Solskjaer tror inte att det är aktuellt.

- Jag tror att Henke väntar lite.

Du tar inte över Sverige?
- Nu har Danmark en norsk tränare, Island har en svensk tränare, så kanske vi måste ha en norsk tränare för Sverige (skratt).

FAKTA

91 - Ole Gunnar Solskjaer

Avsnitt 91 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Ole Gunnar Solskjaer. En av Norges största spelare genom tiderna som vunnit sex ligatitlar för Manchester United, lyft FA-cupen två gånger och även bärgat Champions League samt spelat både VM och EM för Norge. I dag är Solskjaer återigen tränare för Molde som han tog till tre titlar under sina första tre säsonger innan Cardiff lockade honom till Premier League, men där tog framgångarna slut och han fick sparken efter mindre än nio månader. I podden berättar Solskjaer om varför norsk landslagsfotboll halkat efter svensk, varför han nobbar förfrågningarna om att bli förbundskapten, den svenske spelare han lärt sig mest av, vad han drömmer om som tränare och vad han lärt av Sir Alex Ferguson. Dessutom om Manchester Uniteds pågående kris, förståelsen för ilskan från hans gamla spelarkollegor, smärtan i att hans favorittränare Pep Guardiola ska ta över rivalen City och om van Gaal borde få sparken. Givetvis talar Solskjaer även om sin tid som spelare i United; om triumferna och hårtorkarna han fått, om stämpeln som ”super-sub” och om den där Champions League-finalen som gjorde honom till ett namn världen över.

Publicerad 2016-02-26 kl 21:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons