Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Succéförfattaren värvade Concha till Öster: "Hade ingen aning om vem det var"

Den tidigare landslagsspelaren Matias Concha är numera sportchef i Öster. Men vägen dit var inte alls planerad, tills han träffade succéförfattaren Jonas Jonasson som värvade honom till klubben.
- Jag hade ingen aning om vem Jonas Jonasson var, säger Concha i podcasten Lundh.

Matias Concha fick, lite oväntat, jobbet som sportchef i Växjöklubben Öster sommaren 2016. Den förre MFF-spelaren hade inga direkta kopplingar till klubben - och faktum är att 37-åringen fick frågan om att ansluta till klubben i ett lite udda sammanhang.

Det var nämligen på Patrick Ekwalls 50-årsfest som frågan först ställdes - och den kom från succéförfattaren Jonas Jonasson, mannen som bland annat skrivt boken "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann".

- Jag hade ingen aning om vem Jonas Jonasson var, plötsligt sätter han sig bredvid mig och börjar snacka. Helt plötsligt säger han: vill du spela hos oss? och så sa jag att jag precis hade slutat spela, men tack ändå, förklarar Concha i podcasten Lundh.

Jonasson var dock envis och dagen efter ringde ordföranden i Öster, Jonas Jonassons bror Martin, till Concha. Drygt ett år senare, augusti 2016 tillträdde Concha tjänsten som sportchef i klubben.

- Det gick fort där. Men från första kontakten till att det blev av tog det över ett år. 

Succéförfattaren Jonas Jonasson har kopplingar till Öster, då det är hans favoritlag och hans bror satt bland annat som ordförande under en tid. 

Har han pumpat in kapital så ni har fått lite styr på verksamheten?
- Vad jag har förstått så har han gjort det genom åren. Det är en generös man med stort hjärta. Men det finns även flera goda krafter runt Öster och det är krafter vi ska använda.

FAKTA

165 - Matias Concha

Avsnitt 165 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Matias Concha. Den tidigare landslagsspelaren är numera sportchef i Öster och har målet inställt på allsvenskan för den klassiska klubben och berättar att det var succéförfattaren Jonas Jonasson som värvade honom till jobbet efter att de träffats på en fest, att Öster har fantastiska förutsättningar och alla möjligheter att återvända till toppen, att klubbens tidigare framgångar är ett ok, att han hoppats att fler klubbar skulle haka på uppförandekoden och faran i Öster där sju, åtta spelare har samma agent.

Concha talar även om genombrottet i Malmö FF, om konkurrensen i MFF:s stjärnspäckade juniorlag med bland andra Zlatan, om varför han lämnade MFF för Djurgården efter en kontrovers med Hasse Borg, om reaktionerna efter skiftet inom allsvenskan, om succén i Dif med dubbeln 2005 och om varför han ville tillbaka till Malmö FF efter sin utlandssejour.

Den förre högerbacken berättar om besvikelsen när han fick landslagsdebutera som vänster mittfältare, om varför han hade svårt att slå sig in i startelvan i Blågult, om besvikelsen över att Erik Hamrén aldrig gav honom chansen, om tiden som Tysklandsproffs, om det läskiga benbrottet som kostade miljoner och förkortade karriären, och rättsprocessen mot motspelaren som skadade honom och varför han inte tror att polaren Zlatan skulle tacka ja till en eventuell VM-invit från Janne Andersson.

Publicerad 2017-10-03 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons