POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Svensson tror på Andersson som förbundskapten: "Kan bli jättebra"

Anders Svensson, sveriges meste landslagsman genom tiderna, tror att valet av Janne Andersson som ny förbundskapten kan vara väldigt lyckat.
- Han verakar rak och ärlig, sådant jag sagt tidigare att jag uppskattar, säger Svensson i podcasten Lundh.

Sveriges mest rutinerade herrlandslagsspelare genom tiderna, Anders Svensson, tror att landslaget får en bra ny ledare i Janne Andersson som tar över efter Erik Hamrén efter EM.

- Det första jag kände spontant var att jag gillar honom. Han verkar rak och ärlig, sådant jag sagt tidigare att jag uppskattar. Han vill att alla jobbar för varandra och verkar inte ha några problem att ryta ifrån om någon inte tar jobbet eller inte ställer upp för laget, säger han i podcasten Lundh och fortsätter.

- Sen är min uppfattning att han är lite samma som den typiska svenska, teoretiska tränaren. Alla har gått samma utbildning och så byter man bara jobb med varandra i allsvenskan. Man kunde ha vågat bryta mönstret med någon som har lite nyare och modernare idéer. Sen har jag läst att han inte har gått GiH, så han är lite ny och Norrköping spelar ju en otrolig fotboll. Dels är de väldigt bra men sen är de också roliga att titta på.

Framför allt är det Anderssons personlighet som Svensson uppskattar:
- Som person gillar jag honom. Han verkar både ha humor och glimten i ögat men ändå kan han ryta till när det behövs och han har ju varit med ett tag. Det kan nog bli jättebra även om han har en tuff uppgift med den gruppen han får. Man får inte ha för höga förväntningar.  

100 - Anders Svensson

Avsnitt 100 av Sveriges nyfiknaste podd gästas av Anders Svensson. Skälet är att Svenssons förra gästspel, i avsnitt 8 i maj 2014, är det överlägset mest lyssnade och det är dags att höra med mittfältaren igen. I podden berättar Anders Svensson om hur lätt det var att sluta spela fotboll, att han drömmer om att få hjälpa Elfsborg på planen, hur jobbig han var att träna, att Borås-klubben måste ge de unga spelarna chansen och hur mycket han uppskattar Jörgen Lennartsson. Dessutom talar han om uppståndelsen från förra podcasten, att Erik Hamrén inte förlåtit honom än för vad han sa, att han och gamle kompisen Marcus Allbäck knappt har någon kontakt efter rubrikerna då och vad frispråkigheten kostat honom. Givetvis talar han om Sveriges EM-chanser, vikten att få till rätt gruppdynamik, att Oscar Hiljemark är hans man för EM och vad som är viktigt för svensk fotboll att utveckla. Anders Svensson berättar även att han förlängt kontraktet som tv-expert, att han tror att han kan utvecklas när han får fler matcher, vilka experter som imponerar på honom och varför han har svårt att kritisera Zlatan Ibrahimovic.

Publicerad 2016-04-29 kl 13:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå