Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sverige kan tvingas spela med en mittback som högerback: "Det är inte omöjligt"

Sverige

Emil Krafth är avstängd i matchen mot Tjeckien.
Daniel Sundgren är nu med i truppen, men risken att en mittback måste ta högerbackspositionen är inte obefintlig.
- Det är inte omöjligt att det kan komma en sådan lösning, säger Janne Andersson i Lundhs podcast.

Foto: Bildbyrån

På onsdagen blev truppen till Sveriges VM-playoff offentlig. Den stora snackisen innan var om Anthony Elangas vara eller icke vara i truppen. Nu vet vi att 19-åringen antagligen får debutera i landslagssammanhang. Nu handlar oron i stället om högerbacken, då Mikael Lustig sagt hejdå till landslaget och Emil Krafth är avstängd. Kvar är Daniel Sundgren på högerbackspositionen. Förbundskapten Janne Andersson pratade med Olof Lundh i Lundhs podcast innan truppen blev klar.

- Jag har några grejer kvar att lösa i huvudet här. Det är väl en av grejerna som jag håller på att fundera på. Så det får vi helt enkelt se. Jag och Peter bollar med olika alternativ men sen efter helgen när vi ser vilka som har spelat och vilka som är hela så samlar jag ihop det men jag är inte riktigt klar i huvudet än, säger Andersson i Lundhs podcast.

ANNONS

Mikael Lustig har ju lagt av, Emil Krafth är avstängd, hur ser du på högerbacken?
- Jag har några grejer kvar att lösa i huvudet här. Det är väl en av grejerna som jag håller på att fundera på. Så det får vi helt enkelt se. Jag och Peter bollar med olika alternativ men sen efter helgen när vi ser vilka som har spelat och vilka som är hela så samlar jag ihop det men jag är inte riktigt klar i huvudet än.

Du lurade ju min kollega någon gång, Andreas Sundberg, att Marcus Danielson kunde gå ut till höger. Vilket han faktiskt också har gjort så du kanske inte lurade honom. Även Victor Nilsson Lindelöf kan spela till höger, vad talar för en sådan lösning?
- Det är inte omöjligt att det kan komma en sådan lösning. För Victor har ju spelat högerback nyligen och har spelat där från början när han kom in i landslaget. Det är väl ett alternativ. Annars har vi Daniel Sundgren och Mattias Johansson som har varit med (intervjun gjordes innan Sverige släppt sin playoff-trupp) Så det finns olika varianter i det här som gör att jag inte riktigt har satt ner fötterna ännu med hur jag vill ha det. Men det är väl dem alternativen som är närmst idag.

ANNONS

Vad känner du kring Victor Nilsson Lindelöf?
-Victor gör ju det generellt sett bra. Sen har även solen sina fläckar med att det kan ske en liten miss här och var. Men som jag har sagt innan så om det sker en miss i Manchester United så blir den väldigt stor. Man bedöms hela tiden på ett sätt som man kanske inte gör i något annat lag. Men totalt sett är ju Victor väldigt stabil. Och det är ju samma i landslaget så är han ju alltid väldigt bra.

Gällande Marcus Danielson så säger du att han tränar bra och innan dess spelade han i den kinesiska ligan där de åkte ut, kan man ha det i ett VM-playoff?
- Ja, jag hoppas ju det. Jag ska ju ta ut honom i truppen, det kan jag ju avslöja. Sen får vi ju se. Det är ju en konkurrenssituation men det är värre att ta in en spelare till en samling som har varit skadad. Har du bara tränat hyfsat så du är igång.

ANNONS

Fakta

342 - Janne Andersson

Avsnitt 342 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Janne Andersson. Förbundskaptenen talar om en tid när det är svårt att glädjas inför en kommande samling, om att spela VM-playoff i skuggan av ett brutalt krig, om beslutet att vägra möta Ryssland, om oron för att CAS ger Ryssland rätt att spela, om att beslutet att avstå står fast och om att det inte går längre att hålla sig bara till att prata fotboll.

Andersson berättar även om tankarna kring att kräva sportslig rättvisa för Polen i VM-playoff, om kontakterna med Anthony Elanga, om att lösa högerbackskrisen med en mittback, om att vintern varit jobbig med tanke på petade och skadade spelare, om viljan att ha med Zlatan, om att han vill fortsätta även om Sverige missar VM, om kontraktssnack med förbundet och drömmen att få ta ledargänget kring landslaget och jobba i en klubb.

Publicerad 2022-03-18 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto