Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST
49v

Sverige redo för straffläggning mot Italien: ”Kommer vara väl förberedda”

Två playoff-möten med Italien väntar.
Sverige är redo för alla scenarion - även straffläggning.
- Jag har en ganska bra bild över vilka som är aktuella, säger förbundskapten Janne Andersson i podcasten Lundh.

Sverige går in i VM-playoff mot Italien med två förluster på de avslutande fyra matcherna i VM-kvalet. Mot italienarna slår det svenska laget i underläge och "Gli Azzurri" väntas föra spelet. Förbundskaptenen Janne Andersson är tudelad till om det passar Sverige att lämna över initiativet.

- Både ja och nej. Tittar vi tidigare i år slog vi Vitryssland med 4-0 och vi tog Luxemburg-matchen. Även mot de mindre namnkunniga… Bulgarien hemma förra hösten var 3-0 med mersmak. Jag tycker egentligen att vi har klarat av att driva spelet mot de mindre namnkunniga lagen, säger Andersson i podcasten Lundh och fortsätter:

- Men jag tycker också att vi har hanterat det mot lag som Frankrike och Portugal borta att vi när vi tvingats lägga oss lite lägre och spela på ett lite annat sätt. Det är väl det som är utvecklingen när vi nu har jobbat tillsammans sedan förra sommaren, vi har 15 matcher tillsammans nu, varav 13 är med det ”riktiga” landslaget. Nu har man skaffat sig en erfarenhetsbank tillsammans, så nu har man ett antal referenser. Nu när vi går in i Italien så är det klart att vi plockar från det som vi har varit med om tidigare. ”Kommer ni ihåg det här?” ”Ja, just det, så valde vi att spela då och kan ha ett liknande tänk”. Det tror jag är en jäkla styrka när man går in i den här matchen, att vi har gjort det innan mot liknande motstånd och att vi kommer använda ett liknande upplägg. Spelarna har varit med och vi har faktiskt lyckats med det på ett vettigt sätt. Då tror jag också att man som spelare tar rygg och känner att man tror på det och att det finns en chans.

Andersson är beredd på alla scenarion inför Italien - även en straffläggning.

- Jag har idéer. Lite beroende på vilka som spelar så har vi spelare som är straffskyttar i sina klubblag. Jag tror att vi hittar de första relativt givet, säger förbundskaptenen.

Men kommer ni att träna på det?
- Vi har slagit lite straffar på träning. Man passar på att göra det när man ska avgöra. Vi spelar inte så ofta, för man hinner inte med det som i klubbmiljö, men så fort man får chansen så har vi straffläggning när vi tränar. Jag har sett spelarna slå ett antal straffar redan, så jag har en ganska bra bild över vilka som är aktuella. Jag tror att det var många som blev förvånade när Granqvist skulle slå en mot Vitryssland, men han sätter straffarna, vilket han även visade mot Luxemburg sedan. Han har gjort det i klubblaget ett antal gånger tidigare, både nu och tidigare i karriären.

Så om det står en VM-plats på spel på San Siro och det blir straffar så kommer ni vara förberedda?
- Vi kommer vara väl förberedda. 

FAKTA

170 - Janne Andersson

Avsnitt 170 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Janne Andersson. Förbundskaptenen berättar om känslorna inför att möta Italien om en plats i VM, om sin syn på det italienska landslaget, om att Sverige är förberett för det mesta inklusive en eventuell straffläggning, om nervositeten när han under helgen följer spelarnas ligamatcher och det nyvakna publikdraget kring Blågult. Dessutom talar Andersson om varför han inte har några regler i landslaget, om att det är viktigt att vara med och bära väskor, om kritiken mot att spelare väljer andra landslag än Sverige. om varför frågorna om Zlatan är tröttsamma, om de hårda orden om Nilsson Lindelöf och att det inte är konstigt att det är få allsvenska spelare i landslaget. Andersson berättar även om sina memoarplaner med Henrik Johnsson, om varför han inte gillade uttrycket ”Party-Janne”, om synen på jämlikhet mellan herr- och damlandslaget och att han gärna inte går ut på stan längre.

Publicerad 2017-11-07 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons