Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Tankovic öppnar för klubbyte i sommar: ”Måste få speltid”

Muamer Tankovic har fått sparsamt med speltid i AZ Alkmaar.
Trots två år kvar på kontraktet kan det bli aktuellt med ett klubbyte i sommar.
- Jag vill spela fotboll. Om det är i AZ Alkmaar eller någon annanstans, det får vi vänta och se, säger han i Fotbollskanalens podcast Lundh.

Muamer Tankovic befinner sig i Polen tillsammans med U21-landslaget och laddar inför EM-premiären mot England på fredag. Samtidigt är framtiden oviss och han har inte bestämt om han vill stanna i Holland och AZ eller om det är dags att söka sig vidare.

- Jag vet inte, om jag ska vara helt ärlig. Bara Gud vet. Jag vill spela fotboll. Om det är i AZ Alkmaar eller någon annanstans, det får vi vänta och se, säger Tankovic.

Första året när Marco van Basten var tränare spelade du väldigt mycket, sedan har speltiden gått nedåt?
- När Marco van Basten var där höjdes mitt självförtroende till max. Han tränade mig till 100 procent, och vi förstod varandra på och utanför planen. Han visste vilken spelartyp jag var och det gick väldigt bra. Sedan fick vi en ny tränare som är tränare än i dag, John van den Brom. Han har en annan spelidé. Ibland har han det spelsystem jag funkar bra i och då spelar jag, men ibland har han ett annat spelsystem som jag inte funkar lika bra i.

Hur hanterar man det? För i unga år brukar man prata om hur viktigt det är med speltid.
- Det är väldigt psykiskt. Man vill spela fotboll, det är det man lever för. Man vill spela matcher, man vill vinna matcher, man vill avgöra matcher, det är det man lever för. Det är väldigt surt när man inte får spela. Man blir arg, besviken och allt sådant. Man måste hantera det på ett bra sätt bra, man får lugna ner sig och se att det inte är jordens undergång om jag inte får spela för AZ Alkmaar. Det finns ju massor av andra klubbar i världen som bara väntar på att få en spelare som mig.

Om du skulle hitta ett alternativ till AZ, vore det en annan klubb i Holland eller skulle du vilja ta klivet till någon annan liga?
- Jag är öppet för allt som är bra och som låter lockande – och som är bra för min utveckling. Jag och klubben måste vara på samma bana. De kan inte vilja ha mig till 50 procent, både de och jag måste vara 100 procent. Det är då man klickar som bäst och utvecklas.

FAKTA

154 - Muamer Tankovic

Avsnitt 154 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Muamer Tankovic. AZ Alkmaar-spelaren talar om att Sverige kan försvara titeln i U21-EM, om hur han och Håkan Ericson blev vänner efter petningen inför U21-EM 2015, om chocken att SvFF inte förlängde med Ericson och om vad som skiljer U21-landslaget nu mot laget som vann EM. Dessutom berättar Tankovic om när Bosnien och Sverige slogs om honom, om att han trodde att Zlatan i själva verket var någon som drev med honom, om att det är svårt för fotbollsförbund att göra något åt att talanger väljer andra landslag, att han kan välja Bosnien trots en träningsmatch för Sverige men att han hoppas att Janne Andersson ska upptäcka honom. Naturligtvis talar Tankovic om kometkarriären i Premier League, om vad som tog stopp i Fulham, om hur Marco Van Basten lyfte honom i Holland, om den bristande speltiden i AZ, om drömmen att komma till någon stor liga igen, om hur han ser på några kontroversiella uttalanden som gett rubriker och om varför han inte funderar på en comeback i IFK Norrköping.

Publicerad 2017-06-14 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons