Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST
48v

Thern: "Känslan är att spelare inte vågade vara sig själva under Hamrén"

Simon Thern menar att det är skillnad på Janne Anderssons landslag och Erik Hamréns landslag.
- Min känsla med Erik var lite att vissa spelare inte riktigt vågade vara sig själva, säger Thern.

Heerenveen-mittfältaren Simon Thern gästar Fotbollskanalens podcast Lundh den här veckan. I podcasten berättar 24-åringen om hur han ser på möjligheterna till spel i landslaget framöver.

- Självklart känner jag att en frisk och bra Simon Thern i bra form, absolut, det skulle väl kunna vara någonting, säger Thern.

Vilken position är det främst du konkurrerar om?
- Albin (Ekdal) kommer ju att spela, han är väl den mest tongivande centrala mittfältaren och så länge han håller sig frisk är ju han en jättestor tillgång. Så det skulle ju vara vid Oscar Hiljemarks position då, som det ser ut nu.

Thern tycker sig se skillnad på Janne Anderssons landslag och tidigare förbundskaptenen Erik Hamréns landslag.

- Jag tror att Janne ingjuter ett förtroende. Han är väldigt lugn, och jag tycker att det känns som att när allt kommer sätta sig så kommer spelare att våga vara sig själva. Min känsla med Erik var lite att vissa spelare inte riktigt vågade vara det. Självklart ska du ha en struktur, men samtidigt måste du få ha lite fria vingar också och göra det som du är bra på.

Varför tror du inte att de vågade under Hamrén?
- Det är svårt att svara på, men självklart hade vi ju en världsstjärna som Zlatan som är en av de bästa i världen. Självklart ska mycket kretsa kring honom, men ibland tror jag att det tog lite till skada av vissa spelares egenskaper. Det tror jag var lite skillnad, säger Thern.

120 - Simon Thern

Avsnitt 120 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Simon Thern. Mittfältaren fick en flygande start på utlandskarriären i Heerenveen men en svår skada tvingade honom till operation och ett drygt halvårs rehab. I podden berättar Thern om den tunga vägen tillbaka, om hur han känner för att sitta på bänken, om skiftena i ledningen för den holländska klubben och att speltid alltid går före lön och att han kan byta klubb redan i januari. Thern talar om den starka relationen han har med Malmö FF, att han inte utesluter en snar återkomst till MFF och Allsvenskan för att få speltid och hur det gick till när Rikard Norling och MFF fick honom att komma till klubben. Dessutom om varför han lämnade Helsingborgs IF, tystnaden från lagkompisarna, hur hoten tog på familjen och att han aldrig varit tillbaka i stan efter att han lämnade klubben. Simon Thern drömmer om att flytta till serie A i framtiden, tror att det finns plats för honom i Janne Anderssons landslag om han är i form, att han förväntar sig mer mod från A-landslaget framöver, att Sam Larsson kommer att göra avtryck och om att sjunga nationalsången.

Publicerad 2016-10-20 kl 06:10
LUNDHS PODCAST

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER