POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Thern om att våga ha åsikter: "Folk är rädda för att säga vad de tänker"

Simon Thern har gärna åsikter.
27-åringen menar att folk är rädda för att säga vad de egentligen tänker.
- Det har blivit jäkligt stängt, säger han i podcasten Lundh.

Simon Thern blev i höstas sjukskriven och missade flera matcher med IFK Norrköping. I början av oktober berättade 27-åringen för Norrköpings Tidningar att han hade ångest och mådde psykiskt dåligt och att det var skälet till sjukskrivningen.

Även om han gjorde comeback senare under hösten så har det varit en tung tid och är periodvis så fortfarande. I podcasten Lundh berättar nu Thern om hur det varit och hur det är för honom, för att lyfta frågan om psykisk ohälsa.

Utöver att lyfta frågan om psykisk ohälsa pratar Thern även om flera andra ämnen, bland annat om hur det är att våga ha åsikter.

- Det har blivit jäkligt stängt, folk är väldigt rädda för att säga vad de egentligen tänker. De kan säga en sak där inne, men när det väl kommer till kritan vågar man inte. Det är klart att jag får tillbaka grejer, men jag får ändå ut det jag tycker och känner, säger han i podcasten Lundh.

Tror du inte att det påverkar ditt mående?
- Nej.

Är du säker?
- Ja. Just med tanke på att jag är expert på att sortera. Det finns folk som tycker att Messi är oduglig, som älskar Ronaldo. Det kommer alltid finnas människor som har åsikter och tycker illa om en. De människorna finns i min värld också. Men jag bryr mig så lite, det tar ingen energi.

Är du säker på det?
- Helt säker. Jag är så orädd för att folk ska tycka att jag är dålig. Visst, jag är skitkass om du jämför med de bästa, men då får jag vara det. Om folk tycker att jag är en idiot för att jag tycker en sak, då får jag vara det. Jag skiter i vad Kalle Kula sitter i sin grotta och skriver. Fine, fortsätt. Det rinner av mig, jag känner att jag har levt med det så länge. Vissa tror jag hade tyckt att det var skitjobbigt, de som har ett bekräftelsebehov och vill att alla ska tycka att man är bra. Ibland är jag pissdålig när jag spelar fotboll och ibland är jag skitbra. Men det förändrar inte mina åsikter. Folk kan skriva att de tycker att jag ska lägga fokus på att spela fotboll. Visst, okej, jag får väl göra det då (skratt).

FAKTA

254 - Simon Thern

Avsnitt 254 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Simon Thern. IFK Norrköpings mittfältare berättar om den tunga tiden i höstas när han blev sjukskriven, om övertygelsen att han skulle dö, om vad som utlöste ångesten, om att inte ens klara av att gå ut, om stödet från klubben och lagkamraterna och om det viktiga att prata om psykisk ohälsa.

Thern talar även om hur han ser på framtiden som spelare, om den uteblivna Rysslands-flytten, om synen på landslaget, om att ha ett år kvar på kontraktet med IFK Norrköping, om vad klubben behöver inför 2020, om vägen fram för talanger, om varför Sverige visst kan spela som Spanien och om att våga vara ärlig och frispråkig.

Publicerad 2020-02-12 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå