POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2d

Thern tokhyllar ex-lagkamraten Ødegaard: ”Om inte han blir en Ballon d’Or-kandidat…”

Simon Thern och Martin Ødegaard var lagkamrater i Heerenveen.
Då blev svensken mäkta imponerad av norsken.
- Han gör att spanjorerna framstår som otekniska, och är norrbagge. Helt fantastiskt, säger Norrköping-stjärnan i podcasten Lundh.

I veckans avsnitt av Fotbollskanalens podcast Lundh är IFK Norrköpings mittfältare Simon Thern gäst. Han pratar bland annat om tiden som lagkamrat med forne supertalangen Martin Ødegaard i nederländska Heerenveen. Som 16-åring valde den norske dribblern att flytta från Norge till Real Madrid, men hittills har han inte slagit igenom i jätteklubben. Däremot har han via olika utlåningar nu blivit en stjärna i La Liga och Real Sociedad.

Thern tror att Ødegaard tagit stegen han gjort just tack vare flytten till Madrid.

- Han hade inte varit där han är i dag om han inte hade tränat med de killarna. Det är jag helt övertygad om. Hade han varit kvar i Strömsgodset till han blev 21 och allt sådant… Han gick efter sju-åtta månader i norska ligan och hamnade där, fick göra possession-övningar med Toni Kroos och Luka Modric, dribbla mot Ronaldo eller Ramos…, säger Thern och fortsätter:

- När han var med i possession-spel i Heerenveen tappade han aldrig bollen, för han var så mycket snabbare i både tanke och fötter för att han hade tränat med de spelarna. Det är klart att om du får den utbildningen i tidig ålder… Förlåt, Markus (Rosenberg), men han är den bästa jag spelat med. Om inte han blir en toppspelare, Ballon d’Or-kandidat… Han har alla egenskaper: han är snabb, har bra driv, han är så kvick i fötterna, har ett spelsinne…

Ni var i Heerenveen samtidigt?
- Ja. Han har ett spelsinne som är briljant, han har båda fötterna på jorden och är ödmjuk, en fantastisk kille. När jag tittar på honom nu i Real Sociedad, vi har även lite sporadisk kontakt, så mår man lite bra när man kan säga att man spelat med en sådan. Den förstatouchen… Han gör att spanjorerna framstår som otekniska, och är norrbagge. Det är helt fantastiskt.

FAKTA

254 - Simon Thern

Avsnitt 254 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Simon Thern. IFK Norrköpings mittfältare berättar om den tunga tiden i höstas när han blev sjukskriven, om övertygelsen att han skulle dö, om vad som utlöste ångesten, om att inte ens klara av att gå ut, om stödet från klubben och lagkamraterna och om det viktiga att prata om psykisk ohälsa.

Thern talar även om hur han ser på framtiden som spelare, om den uteblivna Rysslands-flytten, om synen på landslaget, om att ha ett år kvar på kontraktet med IFK Norrköping, om vad klubben behöver inför 2020, om vägen fram för talanger, om varför Sverige visst kan spela som Spanien och om att våga vara ärlig och frispråkig.

Publicerad 2020-02-14 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå