POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
3d

Thern tror inte på ny landslagschans: "Det tåget har nog gått"

Simon Thern var så sent som 2019 med på herrlandslagets januariturné.
Men nu tror mittfältaren att det blågula tåget gått för honom.
Det berättar han i Fotbollskanalens podcast Lundh.

IFK Norrköpings mittfältare Simon Thern är gäst i Fotbollskanalens podcast Lundh den här veckan. I avsnittet berättar han bland annat att han inte tror på en landslagskarriär framöver.

- För att vara helt ärlig: den typen som jag är som spelare just nu, i och med att jag inte tror att jag kommer bli ordinarie, de som sitter vid sidan av har oftast lite andra egenskaper än sådana som jag. Lite mer flaxig och offensiv. Jag är inte typen man sätter in när man leder med 1-0, säger Thern.

Så tåget har gått?
- Ja, det tror jag.

Hur känner du kring det?
- Det är klart att alla drömmer om att vara med i landslaget när de är yngre. Jag har gjort fyra landskamper, två mål. Den statistiken kommer jag rätt långt med per landskamp, och en assist på det. Nu var det inte mot toppmotstånd, men statistiken talar för sig själv.

Men det finns något jobbigt i att det inte blev mer? Du var inne på Jordan Larsson, du spelar också alltid lite med din far bakom dig.
- Nej. Det är enkelt att se i efterhand, men tajmingen på mina allvarliga skador har inte varit optimala för min utveckling som fotbollsspelare. Det har tyvärr varit när man har varit i sina bästa tider, både i Malmö när jag bröt min fotled 2014 precis innan Champions League, jag hoppade in tre eller fyra matcher, och missade egentligen hela den utvecklingen som jag kunde ha fått med allt vad det innebar, och då hade jag utgående avtal och var på väg till en rad klubbar. Jag var ung och spelade i U21-landslaget, jag var i laget som hade vunnit allsvenskan och mycket var på gång.

- Sedan kom det, och hux flux var det inte så mycket längre. Sedan spelade jag en match från start innan jag flyttade till Heerenveen. När jag kom dit fick jag en pangstart, jag gjorde sju baljor på 29 matcher eller något sådant mitt första år, sedan fick jag en till smäll där jag fick operera fotleden och var borta tio-elva månader. Den tajmingen och den utvecklingen jag hade kunnat få i bättre klubbar om jag hade undvikit att bli skadad… Sedan vet man aldrig, men har man en viss spets och känsla av att man har utveckling i sin kropp tror jag att jag inte hade suttit i IFK Norrköping i dag. Det är min känsla i alla fall, efter året i Holland och tiden innan.

Thern var med på landslagets januariturné 2019, men inte i år.

FAKTA

254 - Simon Thern

Avsnitt 254 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Simon Thern. IFK Norrköpings mittfältare berättar om den tunga tiden i höstas när han blev sjukskriven, om övertygelsen att han skulle dö, om vad som utlöste ångesten, om att inte ens klara av att gå ut, om stödet från klubben och lagkamraterna och om det viktiga att prata om psykisk ohälsa.

Thern talar även om hur han ser på framtiden som spelare, om den uteblivna Rysslands-flytten, om synen på landslaget, om att ha ett år kvar på kontraktet med IFK Norrköping, om vad klubben behöver inför 2020, om vägen fram för talanger, om varför Sverige visst kan spela som Spanien och om att våga vara ärlig och frispråkig.

Publicerad 2020-02-13 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå