Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

TV: Banusic om nya landslaget under Gerhardsson: ”Kommer ta tid att ta sig upp i världsrankingen igen”

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se tv-podden med Marija Banusic i spelaren ovan och lyssna på den nedan.

Marija Banusic tackade nej till EM-truppen under Pia Sundhage. Nu är Banusic med under Peter Gerhardsson som hon har klickat med.
- Vi är på samma sida med fotbollen, säger hon i podcast Lundh.

Sverige och Marija Banusic har inlett VM-kvalet stabilt. Senast besegrade man Ungern överlägset med 5-0. Banusic säger att det var kul att spela, förutom att det regnade. Någonting mer hon tycker är kul är att jobba under Peter Gerhardsson.

- Det är kul. Det är väldigt inspirerande. Han är väldigt duktig och en bra person också. Vi klickar bra och han är tydlig med vad han vill. Vi är på samma sida med fotbollen. Det är bra.

Hur vill han att Sverige spelar?
- En attraktiv, anfallsbaserad fotboll. Jag tror många gillar det i laget.

Vad är det viktigaste som han trycker på?
- Rollerna och attityden som vi har under olika situationer i matcher. 

Om man ser framåt mot VM i Frankrike, är det något som du längtar efter?
- Ja, det är klart. Det är ju ett mästerskap, och för mig är VM det största. Det är klart att det är en dröm att få spela, men också att få vinna något där.

Innan Gerhandsson tog ut sin första trupp så träffades Banusic och Gerhardsson endast en gång. Samtalet varade i några timmar och det pratades främst om anfallsfotbollen.

Vad gillar han hos dig?
- Min kreativitet, tror jag. Och teknik.

Vad är det som han vill att du ska förbättra?
- Fler avslut, att skapa fler målchanser.

Det känns som att du vill spela som en släpande nummer tio. Är det korrekt?
- Ja. 

Varför vill du spela som släpande tia?
- För att jag får ut mina spetskvaliteter där på bästa sätt. En lite friare roll där jag kan gå på djupet, kan möta, kan få den i steget, kan skjuta, kan dribbla, passa fram… Det finns många saker som man kan göra i den positionen. 

Hur ser du på att jobba defensivt?
- Det är en viktig del. Jag vill vara så komplett som möjligt och jag är i utvecklingsfasen där. Men som sagt, ska jag vara komplett måste jag kunna det också. Vilket jag kan, det är inte så att jag inte kan det.

Nu vet vi inte vad som händer med Danmark, men kvalspel är ofta att man vinner rätt överlägset och sedan kommer man till ett mästerskap där det är en helt annan kvalitet. Du som ändå har varit ute och spelat i Chelsea, allsvenskan och Champions League, hur står sig Sverige mot de bästa i dag?
- Vi är fortfarande ett nytt lag under Peter. Jag tror att det kommer ta lite tid att ta sig upp i världsrankingen igen. Men jag tror att vi har bra förutsättningar för att klara av det med bra spelare och ett bra ledarteam. Jag är inte orolig.

169 - Marija Banusic

Avsnitt 169 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Marija Banusic. Talangen berättar om överraskningen när Martin Sjögren som värvat henne till Linköping lämnade klubben, om vad som ligger bakom hennes bästa säsong i allsvenskan, om vad tränaren Kim Björkegren betytt, om varför hon känt sig hämmad i tidigare klubbar och om hur hon ser på framtiden i klubben.

Dessutom talar Banusic om samtalet med nya förbundskaptenen Peter Gerhardsson, om hur landslaget tar kliv i rätt riktning men att det kommer att ta tid, om sin nya och tydliga roll i landslaget, om hur väl veteranerna tar hand om de nya spelarna, om drömmen att vinna något stort och om att hon gärna möter Danmark i det där VM-kvalet som blev uppskjutet. Banusic ger sin syn på hoten mot allsvenskan, om bristen på jämställdhet, om uppväxten utan kvinnliga förebilder på fotbollsplanen, om kärleken till fotbollen som Ronaldinho och Barcelona står för och att hon tror att hon kan bli bäst.

Publicerad 2017-10-31 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons