Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

TV: Goitom om mutförsöket mot AIK: ”Inte så överraskad”

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Goitom prata om mutförsöket mot AIK i spelaren ovan.

När Henok Goitoms lagkamrat blev utsatt för ett mutförsök ställde man in IFK Göteborg-AIK.
Anfallaren var inte överraskad.
- Där det finns pengar finns det alltid den här typen av saker, säger han till podcasten Lundh.

Under måndagen är AIK:s anfallare Henok Goitom gäst i Lundh som sänds på Sportkanalen 21:15 och även finns i form av podcast i gryningen. Där talar anfallaren bland mycket annat om varför AIK ofta snubblar på våren om när han förstod att Alexander Isak var speciell, om varför det är viktigt för unga spelare att spela seniorfotboll, bristen på mångfald i svensk fotboll, om fotbollen han brinner för och om att vara en förebild.

Dessutom talar Goitom om mutförsöket mot en lagkamrat i våras som ledde till att IFK Göteborg-AIK blev uppskjuten och som påverkade svensk fotboll och även AIK.

- Visst fanns det lite diskussioner efteråt på Karlberg. Men så fort jag börjar spela fotboll och match så kopplar jag bort det på en gång. Det var lite som när Ivan Turina gick bort. Det var ett tumult, men så fort vi började spela matchen mot IFK Göteborg blev det som en frizon, det var som att allt försvann. Sedan kanske tankarna kom tillbaka sedan efter matchen. Så fort vi fick spela match var det mycket lättare.

Hur fick du reda på det som hade hänt?
- Jag tror att det var på morgonen, när alla pratade om det på Karlberg. De flesta fick reda på det, och på den vägen var det. 

Du som har varit ute i Italien, Spanien och USA, hur överraskad är du över att det har tagit sig in i svensk fotboll?
- Inte så överraskad, egentligen. Där det finns pengar finns det alltid den här typen av saker. Det var kanske bara en tidsfråga. Om man kan betta på U19-matcher, varför skulle det inte komma till allsvenskan? 

Hur många gånger har du varit i närheten av det själv, att du hört om det eller att du fått erbjudande om det?
- Inte erbjudanden, men något löst kan man väl höra. Men sedan tänker man att det inte stämmer. 

FAKTA

171 - Henok Goitom

Avsnitt 171 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Henok Goitom. Anfallaren talar om silversäsongen under Rikard Norling, om MFF-dominansen och att stå ”guard of honour” för dem, om varför AIK ofta snubblar på våren, om mutförsöket som skakade om klubben, om när han förstod att Alexander Isak var speciell och om dusterna med Andreas Alm. Dessutom berättar Goitom om varför det är viktigt för unga spelare att spela seniorfotboll, om varför han som ung talang nobbade allsvenskan för utlandet, om succén i serie A-debuten, om skiftet till La Liga och att ställas mot världsstjärnor där och om vilken fotboll han brinner för. Sedan talar han om bristen på mångfald i svensk fotboll, om att han inte ångrar debatten kring A-landslaget och förbundet, om engagemanget i Kista Galaxy, om att vara en förebild och att förändra snacket i omklädningsrummet.

Publicerad 2017-11-13 kl 06:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons