Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Johansson om att HBK-flytten läckte ut: ”Ville inte att det skulle komma ut så snabbt och på det sättet”

Allsvenskan

Andreas Johansson skrev på för Halmstads BK mitt under den allsvenska säsongen.
Något som läckte ut – vilket inte IFK Norrköpings lagkapten gillade.
- Jag ville egentligen förklara för supportrarna häruppe hur jag tänkt, säger han i Lundh.

0:31
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett utklipp ur tv-podden i spelaren ovan.

Under måndagen väntar ett nytt avsnitt av intervjuprogrammet Lundh som går i Sportkanalen måndag vid 21:15. Gäst är IFK Norrköpings lagkapten Andreas Johansson som varit med och lett klubben till SM-guld efter han tog klivet ner som mittback.

Intervjun finns även i form av en podcast som kommer ut i gryningen under måndagen och där berättar Johansson om valet att återvända till Halmstads BK nästa år – men att lagkaptenen inte var nöjd med att det läckte ut innan han förklarat sig för IFK Norrköpings fans.

- Det var det bästa för mig och min familj. Vi hade haft en dialog med Halmstad ett tag och när vi väl var överens ville väl Halmstad egentligen skriva ut det så fort som möjligt och det hade vi kommit överens om och jag respekterade det, säger Andreas Johansson i Lundh.

ANNONS

- Däremot kanske inte jag ville att det skulle komma ut så snabbt och på det sättet. Jag ville egentligen förklara för supportrarna häruppe hur jag tänkt och så vidare. Det blev ändå på ett helt okej sätt tycker jag.

För det var ju Halmstads BK som gick ut med det.
- Det vet jag inte, men det var någon som fick reda på det i alla fall. Sedan bekräftade de det och det har jag inga problem med, för man ska inte ljuga. Det var vi också överens om, att vi ska gå ut med det. Jag skulle egentligen velat ha gjort klart det även här, men i slutändan tycker jag ändå att det blev bra. Sedan är det ju så fotbollsvärlden fungerar och det blir en trygghet för mig också att veta om att jag har det här kontraktet som väntar än att jag skulle väntat, blivit skadad och kanske inte skulle ha haft något kontrakt alls. Jag är glad över det beslutet och det ska bli kul att spela för Halmstad igen.

ANNONS

Hur har det mottagits i omklädningsrummet?
- Det har varit både det ena och det andra. Självklart tycker de att det är kul eftersom de vet att det är det jag vill.  Samtidigt kommer jag att sakna grabbarna och att spela matcher på Östgötaporten. Det sportsliga kommer jag att sakna otroligt mycket och det tänker jag på varje gång när jag går ut planen just nu. Sedan har det varit en del gliringar, framför allt från Simon Thern såklart. Han ville att jag skulle gå till Värnamo. Det har varit lite sådana diskussioner och lite hets och sådant där och just nu är det ju det där med att de inte kanske kommer gå upp heller, vilket såklart är tråkigt.

Hur har supportrarna i IFK Norrköping tagit emot det i och med att ni var i en guldstrid och allt sådant där?
- De har nog alltid vetat om att det skulle ske någon gång, tror jag. Som jag uppfattat det så har de tagit det väl, jag förstår vad du menar när du bygger upp det på det sättet med en guldstrid och allt sådant där. Jag har hela tiden varit väldigt tydlig med att jag ska göra allt jag kan för IFK Norrköping och det har jag alltid gjort. Jag ger alltid mitt yttersta, sedan kan man alltid ha dåliga dagar.

ANNONS

Jag är ju för en fri arbetsmarknad, men det är ju inte alltid säkert att supportrarna ser det på det sättet. Det är därför jag undrar, men det kanske hade varit svårare i en storstadsklubb att göra någonting liknande?
- Så kan det säkert vara. Jag fått mycket kärlek och uppskattning från våra supportrar och det är jag väldigt tacksam för. De har varit helt fantastiska mot mig under min karriär i IFK Norrköping. Sedan tror jag kanske att det är lättare att gå till en klubb i annan division. För mig blir det att jag flyttar hem. Halmstad är mitt hem och det har jag alltid sagt, då tror jag att det är lättare att förstå. Om jag hade gått till en konkurrerande klubb på den övre halvan av allsvenskan så hade det blivit betydlig känsligare.

Hur ser du på att Halmstads BK kanske inte ser ut att gå upp?

ANNONS
- Teoretiskt kan det ju gå och jag hoppas ju det. Det är klart att jag vill spela i allsvenskan och det har jag varit ganska tydlig med och det vill ju de också. Men det är bara ställa in sig mentalt och göra det bästa av situationen och jobba därifrån. Jag ska försöka skapa den miljön som vi har här, fast i Halmstad. Jag vill hjälpa de yngre spelarna, om jag kan hjälpa dem. Men självklart hade jag hellre velat spela i den högsta serien. 

Vad tror du om framtiden för IFK Norrköping utan dig? Kommer de att kunna bevara det här som ni skapat?
- Jag hoppas det. Nu när man inte ska spela där längre kommer jag att bli en stor IFK-supporter. Det viktigaste är självklart att hitta bra fotbollsspelare att värva in, men inte bara det utan att också hitta bra människor och karaktärer till den här miljön och fortsätta bygga på det. Det krävs väl, i och med att både jag och Daniel Sjölund flyttar härifrån, att de som är ledartyper redan nu tar ännu större ansvar och får skutan att gå framåt. Jag både tror och hoppas att det kommer att gå.

ANNONS

Fakta

207 - Andreas Johansson

Avsnitt 207 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Andreas Johansson. IFK Norrköpings lagkapten talar om klubbens resa från bottenstrid till SM-guld och topplag, om varför klubben är så skicklig på att utveckla spelare, om alla försäljningar kostat fler medaljer, om hur han ser på det svala mediala intresset för Peking och vad han tror om klubbens framtid utan honom och Daniel Sjölund.

Sedan berättar Johansson om positionsskiftet som gav honom priset som allsvenskans MVP, om han ångrar att han inte gjorde skiftet tidigare, om filmningen som gav eko världen över, om varför han lämnar IFK för Halmstads BK, om hur han upplevde att övergången läckte ut innan han informerat alla och att han siktar på att spela två år till och sedan vill stanna inom fotbollen och HBK.

Andreas Johansson ger sin syn på Janne Anderssons framgångar, om besvikelsen att han aldrig fått chansen i Blågult under Andersson, om att han förstår den defensiva fotbollen, om sina landskamper under Lars Lagerbäck och när han var nära att nå OS med Sverige och U21-landslaget.

Publicerad 2018-10-29 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto