Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST
40v

Tyst från landslaget mot Hrgota: ”Haft noll kontakt med Janne Andersson”

Branimir Hrgota fick speltid i landslaget under Erik Hamrén i kvalet till EM 2016.
Men sedan Janne Andersson tog över har det varit tyst.
- Förra året tycker jag att jag borde varit med någon gång i alla fall, säger Hrgota i podden Lundh.

Hösten 2014 var Branimir Hrgota med i flera svenska landslagstrupper i EM-kvalet till Frankrike 2016. Det blev även speltid när Hrgota ersatte Emil Forsberg mot Liechtenstein på Friends Arena. Men speltiden avtog under Erik Hamrén, och sedan Janne Andersson tog över har det varit tyst från landslaget.

- Jag har inte haft någon speciellt kontakt med Janne, säger Hrgota i podcasten Lundh.

Noll?
- Noll.

Vad känner du när du tittar på landslaget och ser vad du själv levererar? Borde du vara med eller inte?
- Förra året tycker jag att jag borde varit med någon gång i alla fall. Då fick jag väldigt mycket speltid här i klubben. Men det är Janne som tar sina beslut och tar ut dem som han tycker är bäst. Det får man respektera. Just nu har jag inte haft några problem med att inte ha blivit uttagen. För mig är det viktigaste att jag får spela här. Får jag ta tillbaka min startplats här och får göra lite mål så tror jag att jag kommer få komma upp till landslaget igen.

Om du ser till hur landslaget spelar i dag, finns det en roll för dig där?
- Ja, det tror jag verkligen.

Efter att ha varit med i landslaget under EM-kvalet hösten 2014 så blev speltiden mindre i dåvarande klubben Borussia Mönchengladbach. Hrgota tycker dock att han borde ha fått chansen igen.

- Det blev lite brist på speltid i Gladbach. Men när jag var som hetast tycker jag att jag förtjänade mer speltid. Det var någon vänskapsmatch där jag tyckte att jag borde fått starta istället för Johan Elmander. Men det är tränaren som får avgöra vem som startar. Jag får tycka som jag vill, och tyckte det var synd att jag inte fick starta när jag var som hetast. 


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

FAKTA

162 - Hrgota

Avsnitt 162 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Branimir Hrgota. Anfallaren är inne på sin sjätte säsong i Bundesliga och talar varmt om den tyska ligan, om att han gärna stannar där hela karriären, om att han utvecklats enormt som spelare även om det är ett tufft klimat och om att Alexander Isak och andra svenska spelare gör rätt som väljer ligan. Hrgota berättar att kontakten med Janne Andersson är noll, om att han känner att han borde fått chansen under förra säsongen, om att det aldrig fanns någon tvekan om att spela för Sverige trots intresse från Kroatien, om att han tror att SvFF kan ta hjälp av Zlatan för att få unga spelare intresserade att välja det svenska landslaget och om varför han uppskattade Håkan Ericson som förbundskapten. Dessutom talar Hrgota om genombrottet i Jönköpings Södra, om relationen med klubben i dag, om vad som bidrog till att han lyckats och varför det inte varit nära för honom att återvända till allsvenskan.

Publicerad 2017-09-12 kl 06:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER