Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Wesström: ”Blir inte superförvånad om vi tar in fler spelare”

Många AIK-supportrar vill se en anfallare. Sportchefen Björn Wesström medger att fler spelare lär ansluta lagom till den allsvenska premiären.
- Forward är ingen vild gissning. Och vi tittar på någon slags ytter, säger han i podcasten Lundh.

AIK rustar upp för fullt inför den allsvenska säsongen 2017. En del värvningar har det blivit, däribland Kristoffer Olsson från Midtjylland och nu senast Simon Thern på lån från holländska Herenveen.

Nu frågar sig många om inte en anfallare står på tur för Solnaklubben. Sportchefen Björn Wesström säger att han räknar med att ytterligare spelare ansluter innan säsongstart.

- Blir inte superförvånad om vi tar in tre spelare till (Observera att podden med Wesström spelades in dagen innan Simon Thern presenterades).

- Forward är ingen vild gissning. Det har jag sagt några gånger. Vi tittar på någon slags ytter, och sedan beror det lite på hur vi värderar våra innermittfältare. Det kan vara så att vi behöver hitta rejält med speltid för någon av de yngre på ett lån, och då kanske vi kan ta in en spelare men tydligare färdigheter, säger Wesström när han gästar podcasten Lundh.

Att kommunikationen med tränaren Rikard Norling fungerar som den ska är av yttersta vikt för att få ihop ett bra lag.

- Det är klart att det är många tränares driv och kanske också ansvar att vi ska ha en så bra trupp som möjligt. Där tycker vi lika, så det är ingen motsättning i den frågan. Han tar ett större ansvar för resultatet och jag ett större ansvar för helheten och ekonomin. Så det är vårt samspel som blir oerhört viktigt. Under de här månaderna som vi har jobbat ihop sedan i somras tycker jag att det har fungerat alldeles utmärkt, säger Björn Wesström.

Just nu pågår en intensiv period för sportchefer runt om i landet. Någon vila finns det inte riktigt tid för.

- Bråda dagar, får jag säga att det är. Nu har ju förutsättningarna förändrats lite grann sett till att vi sitter i en marknad som fortfarande kan rekrytera spelare, vilket många andra inte kan. Så det är väldigt många spelare som nu söker sig åt vårt håll. Det kan man se som en fördel eller som jävligt mycket jobb, säger Björn Wesström.

Hur hanterar man en sådan livsstil som det är?
- Det är svårt. Man får försöka påminna sig själv hela tiden och ge de som verkligen förtjänar uppmärksamheten just den. För jag tror att det är väldigt lätt att man uppfattas som väldigt disträ och tankspridd. Även om hjärtat slår för dem kanske inte de känner det alla gånger.

FAKTA

136 - Björn Wesström

Avsnitt 136 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Björn Wesström. AIK:s sportchef berättar om försäljningen av Alexander Isak, om att den första klubben som lade ett bud på anfallaren var Roma, om varför köpesumman är hemlig, om att agenten Vlado Lemic har rätt till en bit av köpesumman och att det är en affär i med klausuler och både fasta och rörliga delar. Wesström talar även om jobbet som aldrig vilar, om hur många spelare han jagar, om hur AIK ska kunna utmana om SM-guldet, om stoltheten över att Kristoffer OIsson är värvad och om vikten av att hålla kontakten med gamla AIK:are som spelar ute i världen. Dessutom berättar Wesström om synen på styrelsen som hoppade av före jul, om hur han överlevt alla stormar, om relationen med Rikard Norling, om AIK-hybris och om varför dialog är viktig med alla fansgrupperingar.

Publicerad 2017-02-07 kl 06:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons