Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Wesström stolt över värvningen av Olsson: ”Ett väldigt statement för AIK”

AIK värvade U21-landslagets kapten Kristoffer Olsson. En symbolaffär för klubben menar sportchefen Björn Wesström.
- Det här är ingen affär som vi har klarat av att göra tidigare, säger han i podden Lundh.

Det ryktades om IFK Norrköping och Hammarby, men till slut blev det AIK som rodde hem värvningen av Kristoffer Olsson från Midtjylland. Enligt danska uppgifter fick Midtjylland sex miljoner danska kronor för spelaren. Dessutom tillkommer diverse klausuler, inklusive en vidareförsäljningsklausul på 20 procent.

För AIK:s sportchef Björn Wesström var värvningen av U21-landslagets kapten ett bevis på klubbens styrka.

- Jättestolt. Verkligen. För AIK, och då menar jag inte mot någon annan utan för oss själva, så är det ett väldigt statement. Det här är ingen affär som vi har klarat av att göra tidigare. Vi har inte haft de medlen, vi har inte haft de musklerna. Vi har kunnat drömma och tänka tanken, och det finns säkert de som tänker tanken att vi borde gå på den här typen av spelare oftare. Ja, det gör vi om vi har de möjligheterna. Vi har jobbat väldigt hårt i många år för att komma hit. Så för mig och för oss är det här en symbolaffär. Sedan kan det gå både bra och dåligt för Kristoffer, men som affär betraktat och med den inriktningen och de signaler som vi sänder så är det att vi har nått ett steg till på den resa som aldrig tar slut (skratt), säger Wesström i podcasten Lundh.

Efter Olssons övergång till AIK så har det pikats rejält från rivalen Hammarby. Mittfältaren har nämligen tidigare uttryckt sympatier för Bajen. Björn Wesström menar att han inte struntar i vad fansen tycker när nya spelare ska hämtas in.

- Nej, man struntar inte i det. Jag tycker att vi i AIK kanske är den klubb som allra tydligast frontar med dialog som rubrik. Det har vi även i det här fallet. Sedan så har vi än så länge inte stött på något fall där vi har kommit fram i den dialogen till att vi inte ska värva en spelare. Det handlar nog mer om förankring och att också få en bild av vad som händer om en spelare lyckas eller misslyckas hos oss. Men så länge spelaren väljer oss före andra ger det en slags stolthet. Sedan allt det här med att Kristoffers pappa är hammarbyare, det kanske är större humor än vad man förstår.

Men hur går den förankringen till? Ringer du runt till olika supportergrupperingar och säger att ”nu tar vi in den här spelaren som har den här bakgrunden”?
- Vi har ju funktioner i klubben som jobbar väldigt nära mer supporterdialog. Det blir deras uppgift att lägga örat mot den rälsen och se vad som är på gång och vad det kan uppröra för känslor åt olika håll. Det är nog inte jag rent fysiskt som gör, men däremot har vi folk som vi bedömer är väldigt bra på att känna av sådant som gör det.

FAKTA

136 - Björn Wesström

Avsnitt 136 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Björn Wesström. AIK:s sportchef berättar om försäljningen av Alexander Isak, om att den första klubben som lade ett bud på anfallaren var Roma, om varför köpesumman är hemlig, om att agenten Vlado Lemic har rätt till en bit av köpesumman och att det är en affär i med klausuler och både fasta och rörliga delar. Wesström talar även om jobbet som aldrig vilar, om hur många spelare han jagar, om hur AIK ska kunna utmana om SM-guldet, om stoltheten över att Kristoffer OIsson är värvad och om vikten av att hålla kontakten med gamla AIK:are som spelar ute i världen. Dessutom berättar Wesström om synen på styrelsen som hoppade av före jul, om hur han överlevt alla stormar, om relationen med Rikard Norling, om AIK-hybris och om varför dialog är viktig med alla fansgrupperingar.

Publicerad 2017-02-09 kl 06:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons