Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST
41v

Wettergren om sorgen efter Ingesson: ”Inte klarat av att läsa hans bok”

Klas Ingesson skrev en självbiografi om sitt liv med sjukdomen.
Barndomsvännen Peter Wettergren har inte klarat av att läsa den.
- Jag tror att det skulle vara ganska tungt, säger han i podcasten "Lundh."

Klas Ingessons bortgång för drygt två år sedan lämnade ingen oberörd. Den förre detta landslagsmannen och Elfsborgs-tränaren var en otroligt omtyckt profil inom svensk fotboll och sorgen då han gick bort var påtaglig.

Peter Wettergren växte upp tillsammans med Ingesson och de båda var nära vänner. I podcasten ”Lundh” berättar Wettergren om den starka relationen de båda hade till varandra.

- Vissa dagar kan vara riktigt jobbiga. Just det här att jag alltid hade någon att ringa och prata med, var det något jag funderade på så visste jag att Klas alltid fanns där. Jag känner mycket för hans familj. Hans fru är min kusin och Martin och David (Ingessons söner) har man också lärt känna på väldigt nära håll, säger Wettergren.

Tillsammans med Henrik Ystén skrev Ingesson boken ”Det är bara lite cancer: om livet, döden och myten om mig själv”. Peter Wettergren har dock inte orkat öppna den.

- Nej, jag har inte klarat det. Jag var med lite i boken och det är några som har sagt att jag var med ganska mycket. Jag känner att jag inte har landat riktigt i att läsa den. Jag tror att det skulle vara ganska tungt. Jag har tre exemplar hemma, men jag har inte öppnat den än.

I podcasten berättar han också om det faktum att Ingesson ofta tyckte att Wettergren skulle ta klivet över till att bli huvudansvarig.

Hur tror du han hade reagerat om han sett dig vara assisterande förbundskapten?
- Om jag ska vara ärlig hade han nog tyckt att jag skulle vara huvudtränare, förbundskapten. Klas var en sådan människa, han tyckte att jag inte skulle vara så feg. Han var en fantastisk människa. Han var ganska öppen och ärlig mot mig och sa alltid vad han tyckte och det har jag tagit med mig mycket. ”Var inte så rädd, ”hoppa in i nästa läge, ta nästa steg”.

Så han hade varit besviken på dig?
- Ja, det tror jag. Nu har jag ju inte fått frågan om att bli förbundskapten, men han hade tyckt att jag skulle vara det. Men det är inte jag riktigt.

131 - Peter Wettergren

Avsnitt 131 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Peter Wettergren. Sveriges assisterande förbundskapten är fortfarande besviken över en tappad poäng i Paris och talar om hur han och Janne Andersson byggde ett nytt landslag på kort tid, om det realistiska i tro på en plats i VM i Ryssland, om vilka spelare som imponerat på honom, om Alexander Isaks framfart, om Lars Lagerbäcks betydelse och att det kan bli ett samtal till Zlatan Ibrahimovic om Sverige ska spela VM 2018. Dessutom berättar Wettergren om jobbet under Erik Hamrén, varför förbundskaptenen var klart godkänd, om att det är lätt att titta i backspegeln och att det är givet att man gjorde missar under EM 2016. Peter Wettergren är öppen om varför han inte vill vara huvudtränare, om de viktiga åren i Elfsborg ihop med Magnus Haglund, om varför han lämnade FC Köpenhamn efter ett år, att han fick gå ner i lön för att börja jobba med Sveriges A-landslag och att han bara ser fördelar med att Malmö FF börjat dominera i svensk fotboll. Peter Wettergren talar även om barndomskompisen Klas Ingesson, om att sorgen över hans bortgång ständigt gör sig påmind och att Ingesson ofta finns i tankarna hos Wettergren.

Publicerad 2017-01-04 kl 06:30
LUNDHS PODCAST

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER