Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Wiland valde bort Tottenham-intresse för FCK: ”Jag ångrar ingenting”

FC Köpenhamn vann 2009 dragkampen om Johan Wiland.
Det kunde dock blivit Tottenham i stället.
- När jag skulle skriva på ringde min agent dagen innan vi skulle åka ner och sa att Tottenham är intresserat, säger han i podcasten Lundh.

Efter många säsonger i Elfsborg valde Johan Wiland efter säsongen 2008 att lämna Boråsklubben för spel i Danmark och FC Köpenhamn. I podcasten Lundh berättar Wiland om parterna kom överens tidigt på året och att FCK vann dragkampen mycket tack vare att man var tidigt ute.

- Det blev klart redan sommaren innan, där jag lämnade på vintern. Vi kom överens om att jag skulle spela klart serien med Elfsborg. Det upplägget kändes bra, för jag ville inte lämna precis då. Vi hade en sjukt bra säsong på gång. Vi blev tvåa, tyvärr, men vi satte rekord i antal hållna nollor, säger han.

Det saknades dock inte andra intressenter.

- När jag skulle skriva på ringde min agent dagen innan vi skulle åka ner och sade att Tottenham är intresserat. Jag tänkte: ”vad fan händer nu?” Vi hade redan tagit ett beslut om att det skulle bli FCK. Jag hade bestämt mig för FCK och kände att jag skulle ta det. Tottenham hade köpt in Gomes för 140 miljoner och jag skulle bli tvåa. I FCK hade vi en annan typ av upplägg. Det kändes som att det passade mig bättre. Sedan var jag tvåa i FCK under de första sex-sju månaderna, och sedan skadade han sig och jag tog platsen. Sedan ångrar jag ingenting, för jag hade en fantastisk tid där tills det andra hände.

Hur nära var du att flytta under tiden i FCK?
- Jag var faktiskt inte så nära. Jag trodde att det skulle komma något efter säsongen 2010/11, när vi gjorde en otrolig säsong där vi gick vidare i Champions League och vann ligan med 26 poängs marginal. Men det var dåligt, det kom ingenting nästan. Jag trivdes jättebra i FCK då. Det var inte så att jag mådde dåligt av att vara kvar, så jag kände att jag kunde skriva på ett nytt kontrakt med FCK istället. Jag gjorde det, och fick ett bra kontrakt.

FAKTA

167 - Johan Wiland

Avsnitt 167 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Johan Wiland. Hammarbys målvakt talar om hur långt klubben är efter de stora, om det påtagliga kulturskiftet i klubben, om glädjen över att man ville satsa på en äldre målvakt, om drömmen om att få vinna något med Bajen och om varför han är en bättre målvakt i dag.

Wiland förklarar varför han inte känner någon delaktighet i MFF:s SM-guld, om det konstiga i att han får medalj, om den tunga Champions League-förlusten, om tacksamheten över att ha fått spela i Malmö FF och att han hade lämnat klubben oavsett efter den här säsongen. Den tidigare FCK-målvakten talar även om depressionen när han var utfrusen i klubben och var nära att lägga av, om psykologhjälpen som var avgörande, om hur den tunga tiden på slutet präglar hans syn i den danska storklubben och om framgångarna.

Johan Wiland talar om den häftiga resan med Elfsborg som kröntes med SM-guld, om löftet att återvända och om klubbens kris i dag. Dessutom är Wiland öppen om det svåra med att vara årsbarn med Andreas Isaksson, om när han ansåg sig vara landslagsetta, om varför han slutade i landslaget, om rövbombningen som nådde statsministern och hur ett missat flyg gav ångest.

Publicerad 2017-10-21 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons