POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
6v

Witry om Difs derbyspöke: "Finns inget sånt - derbyn är det roligaste som finns"

Djurgården har åkt på dubbla derby-förluster i årets allsvenska.
Aslak Fonn Witry tror att det snart blir ändring på det.
- Vi vet vad vi ska göra för att vinna, säger han i podcasten "Lundh".

Djurgårdens nyförvärv Aslak Fonn Witry har inlett sin allsvenska sejour med förluster mot såväl Hammarby som AIK. Men något snack om ett "derbyspöke" är det inte, säger han.

I podcasten "Lundh" pratar han även om sina framtidsplaner, att han vid sidan av fotbollen studerar pedagogik - men även att han för ett par år sedan övervägde att lägga av.

Du har säkert hört talas som Djurgården och derbyspöket och då framför allt mot AIK. Tror du på sånt?
- Nej något sådant finns inte. Derbyn är ju det roligaste man kan spela och så klart vill vi vinna.

Men ni måste ha pratat om det?
- Ja men vad ska man säga egentligen? Det är viktiga matcher för oss och våra supportrar så det svider lite extra att förlora ett derby, men vi är en stark grupp och är starka mentalt. Vi vet vad vi ska göra för att vinna.

Efter två derbyförluster, hur upplevdes reaktionen från supportrarna?
- Fansen var besvikna precis som alla andra och det är naturligt. Jag förstår dem. Däremot har jag lite svårt att folk var negativa när vi vann med 3-0 mot Falkenberg. Det är som att vissa hellre tar ett förlust i en annan match än oavgjort i ett derby.

Och det förstår du inte?
- Jo såklart, men i mitt huvud är alla poäng viktiga. Och i mitt matematiska huvud så får man lika många poäng i ett derby som i en vanlig match även om det är extremt viktigt för självförtroendet att vinna ett derby.

Lyssna på veckans avsnitt av podcasten "Lundh" i spelaren ovan.

FAKTA

232 - Aslak Fonn Witry

Avsnitt 232 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas Aslak Fonn Witry. Den norske ytterbacken talar om vad som fick honom att välja Djurgården framför Rosenborg, om varför allsvenskan är ett bra steg på vägen ut i Europa för norska spelare, om varför hatet och hettan på läktarna i Sverige lockar, om varför spelet är mer utvecklande och om den svenska expertskatten hjälper till.

Dessutom berättar Witry om hur han balanserar lärarstudier med elitspel, om hur han vill bli en bättre poängspelare, om när Rosenborg skickade ner honom i Ranheim och han var nära att lägga av och om inställningen som tagit honom långt.

Aslak Fonn Witry talar även om målet att spela för Norge, om hur Lars Lagerbäck lyft landslaget, om att han kan spela för USA och att han inte ger upp drömmen att spela för favoritlaget Manchester United.

Publicerad 2019-05-30 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå