Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Yasin ”värvade” Nouri till irakiska landslaget: ”Pratade med honom och förbundskaptenen”

Brwa Nouri valde att representera Iraks landslag.
Ahmed Yasin hade ett finger med i spelet gällande valet.
- Jag sa att han gjorde det bra i Sverige och att han skulle hjälpa oss väldigt mycket i landslaget, säger Yasin i podcasten Lundh.

Östersunds Brwa Nouri har tidigare gjort U-landskamper för Sverige men bestämde sig sommaren 2016 för att representera Irak på landslagsnivå. Häcken-stjärnan Ahmed Yasin, på lån från AIK, har spelat i det irakiska landslaget sedan 2012. 26-åringen berättar i podcasten Lundh att han var inblandad i att få Nouri att spela för Irak.

- Det var faktiskt jag som pratade med tränaren om att ta med honom. Jag sa att han gjorde det bra i Sverige och att han skulle hjälpa oss väldigt mycket i landslaget. Han hade sett några klipp på honom och bad mig fråga om han var intresserad, säger Yasin.

Så det var du som rekryterade Brwa?
- Ja, jag pratade mycket om Brwa och ringde till honom trots att jag inte hade den kontakten med honom. Jag berättade för honom om hur det var i landslaget och att många klubbar skulle titta på honom även när han skulle göra matcher för Iraks landslag. Han pratade mycket om att det kanske var lite speciellt att komma dit som kurd, men jag sa att det inte var några problem, att vi har kristna och kurder i landslaget. Det är ingen som pratar om religion eller var du kommer ifrån i landslaget, så jag sa att det inte var något som han behövde tänka på. Det är jättekul att han får följa med mig på sådana här resor, för jag har gjort dem själv innan. Det är väldigt långa resor, men nu har man honom som man kan skoja med. Jag har haft jäkligt kul med honom, faktiskt.

Ser du andra från Sverige med irakisk bakgrund som du kan locka in i Iraks landslag?
- Jag tog ju med Rebin Sulaka, som även spelade i Sverige. Han är just nu i Qatar och lirar. Jag pratade med tränaren om honom också. Ju fler utifrån, desto bättre.

Vad ser du själv för mål med Iraks landslag, för jag antar att du inte ser slutet ännu?
- Absolut inte. Det är klart att vi ska försöka vinna ett mästerskap, och det största vore att ta sig till VM.

FAKTA

163 - Ahmed Yasin

Avsnitt 163 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Ahmed Yasin. En av allsvenskans hetaste spelare hösten 2017 förklarar succén i BK Häcken, om behovet att visa tvivlarna vad han går för, om förtroendet för Mikael Stahre, om att vara på lån och om drömmen att lämna allsvenskan i vinter. Dessutom talar Yasin om varför det tog stopp under Rikard Norling, om det korta samtalet de hade i somras, om att han tillhör AIK även 2018 och vad han tror att en återkomst till klubben hade inneburit. Dessutom berättar Yasin om tiden i Forward, om varför han var bättre på ena sidan planen i Örebro SK, om familjens stora betydelse och vad han belönade sina föräldrar med efter sin tid som spelare i Qatar. Yasin talar även om Zlatans insats för alla spelare med invandrarbakgrund i Sverige, om sin egen stjärnstatus i Irak, om frustrationen att folk i Sverige inte förstår hur stor han är, om när han var tvungen att skaffa hemligt nummer och om sin irritation över journalister och tv-experter som inte fattar spelet och haussar fel spelare.

Publicerad 2017-09-22 kl 06:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons