Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Yasin vill utomlands efter succén: ”Visat vad man går för här i allsvenskan”

Ahmed Yasin gör succé i Häcken och tillhör AIK.
Men vill utomlands.
- Ja, det är klart, säger allsvenskans hetaste spelare till podcasten Lundh.

Ahmed Yasin skickade i helgen in sitt sjunde mål sedan han kom till Häcken i somras, och spel för Hisings-klubben har blivit ett lyft för den tidigare ÖSK-spelaren som tillhör AIK men är utlånad.

- Jag har också haft ett revanschsug sedan jag flyttade från AIK. Jag hade två bud från utlandet, jag kom ju från Qatar, som jag tackade nej till, bara för fotbollen. Jag kände att det var dags att visa Sverige vem man verkligen är. Jag tycker att jag har börjat bra, säger Ahmed Yasin i podcasten Lundh.

- Jag gick in väldigt djupt inom mig och tänkte att det verkligen var dags att steppa upp. Att visa alla tvivlare att ”här har ni mig”. Jag har bara varit här i några månader, men man kan inte få en bättre start i en ny klubb på så få matcher. Det känns bra.

Du är ju här på lån. Är inte det lite lurigt, för gör du det jättebra kanske den klubben som äger dig vill ha väldigt mycket mer betalt? Hur känner du där? Jag vet ju att Häcken gärna vill köpa loss dig, men samtidigt, ju bättre du gör det desto mer går priset upp?
- Så är det ju, och det kommer AIK tjäna på. Eftersom jag har ett år kvar där när jag återvänder kommer mitt fokus då ligga på AIK. Sedan får vi se vad som händer efter det. Men det är som du säger, man tar en risk när man går ut på lån. Allt måste stämma. Det var det jag tänkte på också. Jag hade många klubbar som var ute efter mig innan jag kom till Häcken, många allsvenska lag.

Vilka andra klubbar var det som var intresserade?
- Jag kan inte nämna dem. Men det var stora klubbar som var intresserade och som hörde av sig. Men jag valde Häcken på grund av mitt samtal med Mikael Stahre. All planering som vi har satt upp har vi bockat av, i princip.

Men om Häcken skulle hitta en lösning med AIK, du skulle du gärna spela kvar i Häcken även 2018?
- Jag har inga problem med det. Jag trivs jättebra här, med spelarna och med tränarna. Det är möjligt.

Men på något sätt öppnar du även för andra?
- Ja, det är klart. Har man gjort det så bra som jag har gjort det nu så kommer det säkert komma in andra klubbar i bilden och försöka vilja ha mig, och det hoppas jag också. Då får man sätta sig i december-januari och titta på vad man har för alternativ och vad som kommer funka.

Nu när du tittar framåt vill du helst ut i Europa i januari?
- Så klart. Det är drömmen. Nu har man ändå visat vad man går för här i allsvenskan. När man kommer tillbaka har man sin arbetsgivare där, jag har ett år kvar med dem. Av respekt ska man följa det kontraktet om ingenting annat sägs, men som jag sade till dig, i december-januari får man sätta sig och titta över de olika alternativen.

Vad tror du hade varit en bra liga för dig att ta nästa steg i?
- Jag tror den italienska ligan. Tyskland också. Spanien, och då tänker jag inte på Real Madrid eller Barcelona, utan mer de mindre lagen.

FAKTA

163 - Ahmed Yasin

Avsnitt 163 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Ahmed Yasin. En av allsvenskans hetaste spelare hösten 2017 förklarar succén i BK Häcken, om behovet att visa tvivlarna vad han går för, om förtroendet för Mikael Stahre, om att vara på lån och om drömmen att lämna allsvenskan i vinter. Dessutom talar Yasin om varför det tog stopp under Rikard Norling, om det korta samtalet de hade i somras, om att han tillhör AIK även 2018 och vad han tror att en återkomst till klubben hade inneburit. Dessutom berättar Yasin om tiden i Forward, om varför han var bättre på ena sidan planen i Örebro SK, om familjens stora betydelse och vad han belönade sina föräldrar med efter sin tid som spelare i Qatar. Yasin talar även om Zlatans insats för alla spelare med invandrarbakgrund i Sverige, om sin egen stjärnstatus i Irak, om frustrationen att folk i Sverige inte förstår hur stor han är, om när han var tvungen att skaffa hemligt nummer och om sin irritation över journalister och tv-experter som inte fattar spelet och haussar fel spelare.

Publicerad 2017-09-18 kl 06:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons