Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST

Ygeman om känsliga bengalfrågan: "Måste ha fler med sig"

Ett grepp för att få bukt på otillåten pyroteknik på fotbollsarenor kan vara riktade insatser.
Det säger inrikesministern Anders Ygeman i Lundhs podcast.

I avsnitt 111 gästas Lundhs podcast av inrikesministern Anders Ygeman där han bland annat pratar om bengalfrågan som de senaste åren blivit en känslig fråga.

- Den polisiära taktiken, tror jag, är att man måste ha fler med sig. Att folk förstår varför man inte ska elda vissa former av pyroteknik, säger Ygeman.

- Det andra blir att man får göra riktade insatser vid vissa matcher och att det kommer ha en avskräckande effekt.

Inrikesministern anser att majoriteten av besökarna på de allsvenska arenorna först måste tycka att pyroteknik är ett problem.

- Allt polisarbete utgår från att man har majoriteten med sig. Annars har man en uppförsbacke som polis. Men man måste också väga insatsen man gör mot nyttan man får ut av det. Ibland kanske polisen gör större nytta vid andra sammankomster än fotboll.

111 - Anders Ygeman

Avsnitt 111 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av inrikesminister Anders Ygeman. Samtalet är inspelat under Almedalsveckan och Ygeman berättar varför han inte tar med sin barn på derbyn i Stockholm, om tron på legal pyroteknik, att dålig nykterhet och en osund manlighetskultur skadar fotbollen. Inrikesministern säger att det kommer nya lagförslag men att det inte räcker, att polisen måste hjälpa fotbollens företrädare att stå upp mot mörka krafter som vill rigga matcher eller styra klubbar, att även klubbar måste se till att göra mer för säkerheten annars lär man minska på ståplats och att de demokratiska krafterna måste bli ännu starkare inom klubbarna. Dessutom talar han om sin kärlek för Djurgården, att Sverige ska arrangera stora mästerskap, att det är bra att politiker representerar Sverige på läktarna men att det vore fel för honom att föreslå hur idrottsrörelsen ska agera när man deltar i mästerskap i länder med tvivelaktiga regimer.

Publicerad 2016-07-13 kl 16:05
LUNDHS PODCAST

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER