Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Zlatan frågade Ronnie Hellström om karriärsråd: "Svarade Italien - gick ju bra"

Ligue 1 2015-08-11 kl 23:50

Zlatan Ibrahimovic har skördat stor framgång i Italien under sin karriär. En person han kanske ska tacka för det är den gamla landslagsmålvakten Ronnie Hellström.
- Han frågade mig vart han skulle flytta, jag svarade Italien, säger den förre landslagsmålvakten.

Under sommaren bjuder podcasten "Lundh" på en rad "nostalgipoddar" där vi blickar tillbaka på gamla triumfer och fiaskon i svenska mästersk

Under sommaren bjuder podcasten "Lundh" på en rad "nostalgipoddar" där vi blickar tillbaka på gamla triumfer och fiaskon i svenska mästerskap.

Den här veckan är det den förre landslagsmålvakten Ronnie Hellström som gästar podden. Han spelade i landslaget mellan åren 1968-1980 och anses av många som en av Sveriges bästa målvakter genom tiderna.

Efter karriären blev Hellström målvaktstränare i bland annat Malmö FF, där han jobbade samtidigt som en vis Zlatan Ibrahimovic slog igenom i klubben.

- Jag är väldigt glad över att ha fått jobba med honom.

Var det speciellt?
-
Ja men det kul, han var speciell och full av energi när han var 18 år. En fantastisk person, men gjorde lite grejor, lite hyss och så. Men man såg ju på killen att han var helt otrolig. Jag var med och spelade tvåmål ibland, och när han fick bollen så trodde jag mig vara nära honom men jag var så långt ifrån bollen när han sträckte ut sina ben. Det var helt otroligt.

ANNONS

Förstod man redan då hur stor han skulle bli?
- Jag gjorde det. Det roliga var att han visste att jag hade varit proffs så han kom fram till mig en träning och frågade: "Vilket land tycker du att jag ska flytta till?". Jag svarade Italien, och det har ju visat sig att han har haft sina framgångar där.

Lyssna på hela poddavsnittet i spelaren ovanför.

 


 

iTunes användare hittar podcasten Lundh här.

Lyssnar du i Android, då hittar du den här.

Eller lyssna HÄR på fotbollskanalen.se.

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto