Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
MEDICIS SERIE A

Medicis Serie A-guide lag-för-lag: Geona och Sampdoria

Inför starten av ligasäsongen i Italien ger fotbollskanalen.se:s expert Lorenzo Medici er en stor guide. Varje dag framöver släpps två nya lag.

12. GENOA
Bryta ner för att bygga upp. Samla på sig så många nya spännande spelare som möjligt för att kunna hitta en och annan skatt. Ungefär så lyder president Preziosis idé. Startelvan är till stora delar helt utbytt från ifjol så man kan inte räkna med någon trygg ryggrad ännu. Däremot finns det många intressanta element i truppen. Först och främst tror jag att tränare De Canio är ett smart val att leda laget, han ger klubben en viss pondus.

Unge talangen Ciro Immobile ger anfallet fräschhet och klass och förhoppningsvis vågar De Canio använda honom bredvid Gilardino istället för att han ska vara hans ersättare. Jorquera, Jankovic, Bertolacci, Ze Eduardo och Tozser är alla lite av incogniton som kan bli succéer men lika gärna fiaskon. Frey, Kucka, Rossi, Gilardino och Granqvist (om han blir kvar) får stå för stabiliteten.

Genoa har många spännande spelare som kan överraska och få sina små genombrott men har få spelare som är garantier för framgång. Truppens sammansättning är lite som ett talangläger där man inte riktigt vet vad som kommer hända.

Vad kan hända på mercaton innan den stänger?
Med Preziosi känns det som den aldrig stänger. Räkna med att det kan hända en hel del. Man är t e x nära att byta Von Bergen mot Tzorvas. Räkna ännu inte bort att man köper in Borriello och säljer Gilardino i sista stund (tveksamt om De Canio godkänner det dock).Att man värvar någon eller några av Eduardo & Juan Vargas och Alessio Cerci är inga omöjligheter och heller inte att Granqvist försvinner till Lazio trots allt. Allt kan hända.

Startelvan (4-3-3): Frey, Tomovic, Granqvist, Canini, Rossi; Bertolacci, Tozser, Kucka; Ze Eduardo, Gilardino, Immobile.
Truppen i övrigt:
Försvar: Velazquez, Mesto, Von Bergen, Antonelli,  Sampirsi, Moretti, Bovo.
Mittfält: Biondini, Anselmo, Merkel, Seymour, Anselmo, Birsa.
Anfall: Jankovic, Jorquera, Piscitella, Lazarevic.

Nyckelspelaren:  Sebastien Frey
Frey var tillsammans med Palacio Genoas bästa spelare ifjol. I ett till stora delar nytt försvar ska han nog helst upprepa sig om Genoa vill hamna på den övre halvan.

Genombrottet: Ciro Immobile
Är inte fantastisk på speciell sak men riktigt bra på många saker. Finurlig, skicklig och vass i straffområdet. Får han bara spela kommer han bli riktigt bra.

Frågetecknet:  Alberto Gilardino
Frågan är hur mycket målkänsla, motivation och styrka som finns kvar i Gilardinos kropp. Den seanste tiden har han känts lite trött och sliten. Har han 1-2 år kvar på topp?

Håll även ögonen på: Julian Velazquez
En mittback som är full av energi och som far fram som en geting på plan. Men är snabb, har bra fötter och massor av karaktär. Kan han bara acklimatisera sig fort och hålla igen lite kan han bli en stor succé på Marassi.
11. SAMPDORIA
Det är ett nytt Sampdoria som återvänder till den högsta serien. Tiden med Champions League-kval, Cassano och Pazzini är historia. Man lyckades med nöd och näppe ta sig upp igen efter kvalspel mot Varese. Hade man misslyckats där tror jag resan tillbaka hade blivit lång. Nu kan man istället ta ny fart i en ny era med nye tränaren Ciro Ferrara. Signumet är satsning på unga spelare och positiv fotboll.

Det är nu som Sampdoria verkligen kan börja skörda frukten av en tidigare fin och smart ungdomssatsning då spelare som Poli, Obiang, Icardi, Kristicic inte bara bankar på dörren till en plats i startelvan utan även kommer finnas i den. Just Poli verkar stanna minst en säsong till vilket är ett enormt bra tillskott. Värvar man även Migliaccio och Maresca  har man ett mycket starkt mittfält.

Sampdorias största nyförvärv är Maxi Lopez. Jag tror Sampdoria-storleken på klubb passar honom perfekt. Får han bara rätt bollar att jobba på i straffområdet kan han göra över 15 mål i år. Bredvid honom kommer spelare som  Eder, Juan Antonio, Icardi och Estigarribia att turas om att jobba hårt, spela fram och länka mellan mittfält och anfall.

Möjligen är försvaret ett litet frågetecken. Ferraras största utmaning kommer nog bli att få Gastaldello & co att hålla tätt. Helst skulle man behöva en kvalitetsförstärkning här. Men jag tror Sampdoria kommer överraska många den här säsongen med fin fotboll, starkt stöd (man har redan sålt runt 20 000 årskort) och en bättre placering än rivalen Genoa. Vinden har vänt.

Vad kan hända på mercaton innan den stänger?
Allt tyder på att man får i lås värvningar av Enzo Maresca och Giulio Migliaccio vilket skulle ge Sampdoria allt från rutin till substans och kvalité. Jag saknar även en mittback med klass.

Startelvan
(4-3-3): Romero;  De Silvestri, Gastaldello, Costa, Castellini; Obiang, Poli, Renan; Estigarribia, Lopez, Eder.
Truppen i övrigt:
Försvar: Castellini, Rossini, Volta, Mustafi, Laczko, Berardi.
Mittfält: Munari, Soriano, Palombo, Krsticic, Tissone.
Anfall: Semioli, Icardi, Pozzi, Juan Antonio.

Nyckelspelaren: Maxi Lopez
Att ha en anfallare som gör runt femton mål är livsviktigt. Lopez är den spelaren.

Genombrottet: Pedro Obiang
Har spelförståelse, fysiken och skickliga fötter. Obiangs värde kommer skjuta till höjden efter den här säsongen.

Frågetecknet: Andrea Poli
Allt tyder nu på att han blir kvar en säsong till i Sampdoria (för att sedan försvinna till Juventus?). Hur motiverad är han? Om han kan ge Samp ett sista år av sitt bästa jag kommer han bli deras bästa ”värvning”.

Håll även ögonen på: Mauro Icardi & Nenad  Kristicic
Jag kunde inte skilja dem åt. Här har Sampdoria två unga spelare som kan bli riktigt bra nästa säsong. Icardi är en giftig och opportunistisk anfallare med bra teknik och Kristicic har imponerat under sommaren med sina skickliga fötter.

Publicerad 2012-08-19 kl 11:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons