Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Musovic: "Historiskt avtal - ett extremt stort steg i rätt riktning"

4v

Uefa och Dazn har tecknat ett historiskt avtal.
Samtliga gruppspelsmatcher i damernas Champions League kommer att sändas för större delar av världen.
I sin senaste krönika ger Zecira Musovic sin syn på dealen.

Ytterligare ett stort steg har tagits inom fotbollen. Ett historiskt avtal har tecknats mellan Uefa och streaming-plattformen Dazn, som tillsammans med YouTube kommer att öka synligheten markant för sporten. Ett fyraårigt avtal som innebär att samtliga 61 matcher ända från gruppspelet i damernas Champions League kommer att sändas för större delar av världen. De två första säsongerna kommer det dessutom att vara kostnadsfritt att se på fotboll via Dazn:s YouTube-kanal. Ett extremt stort steg i rätt riktning, något som kommer att få fler att få upp ögonen för en vass produkt.

När jag var liten och började spela fotboll så var mina största förebilder Ronaldinho och Zidane. Det var dem jag hade möjligheten att se på och laget jag följde från TV-soffan med min bror var allt oftast AC Milan. Matchtröjorna jag hade hemma representerades av legendariska herrspelare. När jag var femton år ung och intresset från damallsvenska FC Rosengård (dåvarande LdB FC) kom, så hade jag i ärlighetens namn ingen jättekoll på vilka som spelade i laget. Jag kände till en spelare, Therese Sjögran. Jag förstod att det var ett duktigt lag, men några idoler eller förebilder hade jag inte. Jag visste att jag ville bli bäst en dag, men något föregångsexempel fanns inte. Buffon var den jag såg upp till, men trots att jag var ung och odödlig så förstod jag rätt snabbt att det inte var realistiskt att jag skulle sträva efter att gå i hans fotspår.

ANNONS

Avtalet mellan Uefa och Dazn kommer att ge den nya generationen helt andra förutsättningar. Det kommer att skapa idoler, det kommer att bana väg för många som vill satsa på sin fotboll och det kommer att ge realistiska förebilder där du kan gå i hennes fotspår för att bli minst lika bra. Den tioåriga tjejen kommer att kunna sitta i TV-soffan med sin bror och sporadiskt följa fotboll, med både herr- och dammatcher lättillgängligt på schemat. Helt plötsligt kommer det att hänga matchtröjor i rummet med kvinnliga fotbollsspelares efternamn. Idoler kan födas. Den femtonåriga tjejen, som flera olika klubbar fått upp ögonen för, kommer ha en helt annan kunskap kring vad som väntar henne. Det för att hon nu ges möjligheten att se och lära, vara nyfiken och skapa visioner. Tänk hur många drömmar som kommer att komma till.

ANNONS

Många pratar om damfotbollen som en oerhört attraktiv produkt, som allt fler får upp ögonen för. Större satsningar görs och fler hoppar på tåget. Det här avtalet kommer att öka synligheten markant. Redan nu har jag kunnat följa många av toppmatcherna och har slagits av hur bra kvalité det är i matcherna. Den individuella skickligheten har ökat och den lagmässiga kunskapen är på en helt annan nivå idag än vad den var för ett par år sedan. För mig som fotbollsfantast har det inte varit några bekymmer att behöva leta efter en värdig stream för en bra match i timmar innan matchavspark. Men föreställ er de som är nyfikna, men som inte riktigt orkar bemöda sig med att kämpa för att finna matcherna. Nu serveras de toppfotboll, på ett smidigt och dessutom fritt sätt. Fler kommer att kunna få följa dramatiken i den finaste klubblagsturneringen och ännu fler kommer att vilja hoppa på tåget. Inte för att man nödvändigtvis inte tidigare viljat, utan för att det många gånger varit oerhört krångligt. Nu underlättas påstigningen.

ANNONS

Jag glädjer mig oerhört för det här avtalet och det här något som många har kämpat för länge. Jag glädjer mig för de yngre fotbollstjejerna och killarna, som kan få idoler runt om i världen. Som kan se och följa, som kan skapa en lojalitet gentemot sporten som kommer att hjälpa dem i deras egna resa mot toppen. Jag glädjer mig att fler får möjligheten att se och upptäcka. För här, här finns en oupptäckt del för många.

Publicerad 2021-07-02 kl 15:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto