Ajax är mästare i Eredivisie.
Titeln säkrades med en storseger över Heerenveen.
Det är klubbens 36:e ligatitel.

Med två matcher kvar på säsongen hade Ajax ett gyllene läge att säkra ligatiteln. Lika många eller fler poäng än PSV Eindhoven, som spelade samtidigt, var vad som krävdes.

Och det var övertygande från start när Ajax mötte Heerenveen. När första halvlek var över hade hemmalaget tagit en ledning med 3-0. Det var Nicolas Tagliafico som öppnade målskyttet efter dryga kvarten och sedan tickade det på.

I andra halvlek sänktes dock tempot och det dröjde tills 85:e minuten innan det blev mål även efter paus. Det var då Ajax som utökade till 4-0 genom Brian Bobbey ooch innan domaren blåste av satte Edson Alvarez även 5-0.

Med krossen har Ajax därmed säkrat ligatiteln i Eredivisie. Det är klubbens 36:e ligatitel och den tredje raka, med undantag för att ingen titel delades ut 2020 på grund av corona. Det innebär att Erik ten Hag, som ska ta över Manchester United i sommar, avslutar sin sejour i Ajax på topp.

Amin Sarr spelade drygt 70 minuter för Heerenveen i förlusten.

Publicerad 2022-05-11 kl 21:56