POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EREDIVISIE
1v

Ajaxspelare åker hem från Qatarläger efter upptrappningen mellan USA och Iran

Foto: Bildbyrån

Det amerikanska landslaget avstod från sin Qatarresa på grund av situationen mellan USA och Iran.
Nu väljer även den amerikanska Ajaxspelaren Sergino Dest att lämna Qatar.
Detta på grund av att han inte är bekväm med att vistas i landet, meddelar klubben på sin hemsida.

Den amerikanska attacken som dödade den iranske generalen Qassem Soleimani ledde i går natt till ett iranskt svar. Iran rapporteras ha avfyrat robotar mot två amerikanska militärbaser i Irak och läget i regionen är minst sagt spänt.

Även under torsdagsmorgonen kom rapporter om robot-attacker i Iraks huvudstad Bagdad, som riktats mot området där både irakiska regeringskvarter ligger samt flera ambassader, inklusive USA:s och Storbritannien. Än så länge har ingen tagit på sig ansvaret för attacken.

Under onsdagen menade förbundskaptenen Janne Andersson att läget för det svenska landslaget inte har förändrats, samtidigt som man håller man kontrakt med den svenska ambassaden i Qatar.

- Vi har kontakt med ambassaden och folk där hemma. Är det något som förändras i förhållande till att vi är här, då kommer vi bli informerade om det. Sedan tycker jag att det är obehagligt, som alla människor. Jag tycker att det är jäkligt obehagligt. Vad är konsekvenserna och vad är nästa grej av det här? Det är läskigt tycker jag, ur ett större perspektiv. Men konkret för oss här och nu har jag inte fått någon information som säger att det ändrar förutsättningarna, sa Andersson till Fotbollskanalen.

Det är inte bara det svenska landslaget som är på träningsläger i Qatar, där flera andra klubblag och landslag håller läger i januari. Bland annat är Ajax i landet, vilket har lett till att försvararen Sergino Dest har valt att lämna lägret. Den nederländska Tv-stationen NOS rapporterar att amerikanen inte kände sig bekväm i landet på grund av den rådande situationen och valde därför att flyga tillbaka till Nederländerna under torsdagsmorgonen. Detta bekräftar klubben på sin hemsida.

Tidigare har även det amerikanska landslaget valt att ställa in sitt januari-läger i Qatar och flyttade istället det till Florida.

Publicerad 2020-01-09 kl 11:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå