Gustafson målskytt på straff i Utrechts storförlust mot Heracles

Eredivisie

FC Utrecht förlorade med 4-1 borta mot Heracles.
Svenske Simon Gustafson gjorde Utrechts enda mål i matchen - på straff.

FC Utrecht hade det tufft borta mot Heracles under söndagens ligamatch. Efter bara två minuter släppte de in 1-0 då Rai Vloet gav Heracles ledningen.

Precis innan paus skulle även 2-0 komma, då Silvester van der Water skrev in sig i målprotokollet. Efter pausvilan gick Utrecht ut med 0-2 och gick för en vändning, och det började bra.

I den 62:a minuten fick laget straff. Det var då svenske Simon Gustafson klev fram. 25-åringen gjorde inga misstag från elva meter och satt 2-1-reduceringen för Utrecht.

Men bara en minut senare utökade Heracles ledningen till 3-1 genom Vloet, som även skulle hinna med att göra sitt tredje mål i matchen bara ytterligare några minuter senare.

Matchen slutade 4-1.