Hansson gick segrande ur den svenska U21-duellen - Fortuna Sittard besegrade Heerenveen

De svenska U21-landslagsspelarna Emil Hansson och Benjamin Nygren möttes under söndagen i Eredivisie.
Då gick den förstnämnde segrande ur matchen med en 3-1-vinst och en assist.

Under söndagen möttes de svenska U21-landslagsspelarna Benjamin Nygren och Emil Hansson varandra på planen, när Nygrens Heerenveen tog emot Hanssons Fortuna Sittard i Eredivisie.

Inför mötet hade det gått relativt tungt för Hanssons Fortuna, då man endast hade tagit 13 poäng på 14 matcher - men under söndagen fick man sig en självförtroende-boost.

Fortuna tog ledningen efter 20 minuter på matchklockan när Ben Rienstra satte 1-0-målet på framspelning från Sebastian Polter. Sedan var han framme, Emil Hansson, och spelade fram engelsmannen George Cox till 2-0 bara fyra minuter senare i den 24:e minuten.

Innan första halvlek var över skulle Fortuna även hinna göra 3-0 genom Zian Flemming, vilket även blev Fortunas sista mål i matchen.

I den andra halvleken lyckades Heerenveen göra ett tröstmål i den 72:a minuten genom Henk Veerman, men det var förgäves. Fortuna Sittard tog hem matchen med 3-1 och ger sig själva lite andrum i den undre halvan av Eredivisie-tabellen.

Både Emil Hansson och Benjamin Nygren fick spela från start. För Nygren blev det 46 minuter, medan Emil Hansson fick 90 minuter innan han byttes ut på tilläggstiden i andra halvlek.