Jesper Karlsson glödhet - målade på nytt när AZ vann

Eredivisie

Jesper Karlsson är fortsatt glödhet.
I matchen mot Vitesse inledde han målskyttet efter en rejäl försvarsmiss.
AZ Alkmaar senare senare matchen med 3-1.

Det skulle inte dröja många minuter i matchen mellan AZ Alkmaar och Vitesse innan Jesper Karlsson skulle kliva fram. I den femte minuten spelade sig AZ in i straffområdet men tappade bollen, men när försvararen i Vitesse skulle rensa bollen missade han helt och Karlsson kunde snappa upp bollen och stänka dit 1-0 för hemmalaget.

Några minuter innan paus utökade AZ ledningen, men då var inte Karlsson inblandad, utan Owen Wijndal spelade fram Myron Boadu den gången. 2-0 stod sig även till paus.

I början på den andra halvleken skulle Vitesse reducera till 1-2, då Ikoma Lois Openda tog vara på en retur och satt bollen i mål bakom en chanslös målvakt. Men med kvarten kvar skulle AZ utöka igen, genom Ferdy Druijf på pass från Yukinari Sugawara.

Matchen slutade 3-1, och Jesper Karlsson har nu gjort sex mål och fem assist på 17 matcher för AZ Alkmaar.