Jesper Karlssons succédebut - två framspelningar på 14 minuter

Eredivisie

Jesper Karlsson har fått en succéstart i Eredivisie.
På söndagen stod han för två assist direkt mot Sparta Rotterdam.

Jesper Karlsson lämnade nyligen Elfsborg för spel i AZ och gjorde på söndagen debut för sin nya klubb mot Sparta Rotterdam på bortaplan i den nederländska högstaligan, Eredivisie. Då blev han avgörande direkt, då han efter nio minuters spel slog ett inlägg till lagkamraten Zakaria Aboukhlai, som nickade bollen i mål till 1-0 och ledning för AZ.

Bara fem minuter senare höll sig svensken framme igen. Karlsson spelade då fram Dani de Wit i straffområdet, som från nära håll satte bollen i mål till 2-0. I den 19:e minuten utökade även Aboukhlai till 3-0, men det målet var dock inte Karlsson inblandad i. Strax före halvtid blev även de Wit tvåmålsskytt till 4-0 i paus.

I andra halvan av matchen reducerade därefter Abdou Harroui för Rotterdams del och i slutändan kom Rotterdam ikapp till 4-4 efter en kvittering på övertid. Därmed tappade alltså AZ 4-0 till kryss på bortaplan i ligaspelet.

Karlsson, som blev utbytt vid 4-2-ledning i den 78:e minuten, kan därmed se tillbaka på en fin debut för egen del, men en tung match för lagets del med tanke på att det blev kryss. AZ har nu tre poäng efter tre matcher i år i Eredivisie.

Publicerad 2020-10-04 kl 16:19