Karlssons succé fortsätter - klassmål i Eredivisie

Eredivisie

Jesper Karlsson, 22, är just nu glödhet.
På lördagen slog han till med ett klassmål i Eredivisie.

Tidigare Elfsborg-anfallaren Jesper Karlsson, 22, är i fin form. Anfallaren imponerade i år med elva mål och fem assist i allsvenskan och lämnade nyligen Borås för spel i AZ. I Eredivisie-debuten slog han sedan till med två assist, och under förra landslagssamlingen stod han för fem mål på två U21-EM-kvalmatcher med det svenska U21-landslaget.

Nu har 22-åringen även gjort sitt första mål i Eredivisie.

Karlsson slog redan i den andra minuten till med ett klassmål till 1-0 för AZ mot VVV-Venlo i den nederländska högstaligan. Karlsson skruvade, från en position utanför straffområdet, in bollen i den bortre burgaveln.

Lite senare utökade även Calvin Stengs till 2-0 för AZ:s del, som strax före halvtid dock blev en spelare färre på planen, då Jonas Svensson fick rött kort efter en vårdslös tackling. Den utvisningen visade sig också bli ödesdiger. För i slutet av andra halvan av matchen gjorde VVV-Venlo två mål till slutresultatet 2-2.

Karlsson blev i sin tur utbytt efter 63 minuters spel och är nu noterad för ett mål och två assist på två matcher i Eredivisie. AZ är samtidigt på elfteplats i ligan efter fyra poäng på fyra matcher den här säsongen.

Publicerad 2020-10-17 kl 21:49