Lidberg hjälte i Eredivisie - poängräddare med första ligamålet

Eredivisie

Isac Lidberg blev poängräddare för sitt Go Ahead Eagles under söndagen.
Svensken satte 1-1-kvitteringen med 15 minuter kvar att spela - genom sitt första ligamål.
Matchen slutade 1-1.

Inför säsongen gjorde Isac Lidberg en historisk flytt från ettan norra till den nederländska högstaligan Eredivisie, då han lämnade Gefle för Go Ahead Eagles och blev den första att göra flytten mellan ligorna.

Sedan dess hade det blivit 17 framträdanden utan något ligamål för den svenske anfallaren. Dock har han gjort två mål i cupspelet. Men under söndagen kom Lidbergs första ligamål - och det kunde inte ha kommit lägligare.

När Go Ahead Eagles gästade Heracles på bortaplan tog hemmalaget ledningen efter 32 minuter genom Kaj Sierhuis. Det stod sig hela vägen tills det bara var drygt en kvart kvar att spela. Då dök Lidberg upp och stänkte in 1-1-kvitteringen.

1-1 stod sig sedan matchen ut och Lidberg blev därmed stor poängräddare för Go Ahead Eagles.

Krysset innebär att Heracles inte går om Go Ahead Eagles i tabellen. Go Ahead Eagles ligger nu på en tolfteplats i Eredivisie, medan Heracles ligger på trettondeplats.