Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Ajax kickar Mislintat

Eredivisie

Sven Mislintat har gjort sitt i Ajax.
Efter söndagens skandalmatch tvingas fotbollsdirektören bort. 

Foto: Bildbyrån.

Ajax har fått en tuff start på säsongen och är på 14:e-plats med fem poäng efter fyra omgångar i Eredivisie. Klubbledningen - med fotbollsdirektören Sven Mislintat i spetsen - och tränaren Maurice Steijn har därmed fått utstå skarp kritik under den senaste tiden, och under söndagen brakade helvetet loss på Johan Cruijff Arena i Amsterdam.

Ajax låg under med 0-3 i klassikermötet med Feyenoord när supportrar kastade in pyroteknik på planen, vilket gjorde att matchen bröts helt och hållet, och efteråt stormade supportrar huvudingången till arenan och vandaliserade den, samt kastade sten mot poliser.

Annons

Timmar efter skandalmatchen går Ajax ut med att Mislintat kickas - efter månader i klubben. Han lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan.

- Flera försök har gjorts för att återställa ett brett stöd, men utan önskat resultat. Det leder till oroligheter i och runt klubben, även på grund av de nedslående resultaten. Sven har lagt ned en enorm insats för Ajax de senaste månaderna, vilket vi är tacksamma för. Det ligger nu i Ajax intresse att gå vidare med gemensam kraft och hitta tillbaka till sportsliga framgångar, säger Ajax-vd:n Jan van Halst på klubbens hemsida.

Mislintat tog tidigare i år in Steijn som ny tränare, och lade i somras runt 109 miljoner euro, motsvarande 1,2 miljarder svenska kronor på nya spelare. Samtidigt sålde även klubben spelare för 156 miljoner euro, drygt 1,8 miljarder kronor. 

Annons

Mislintat har tidigare jobbat i Stuttgart, Arsenal och Borussia Dortmund. 

Publicerad 2023-09-24 kl 22:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto