Pascal Lundqvist och Asoro sänkte Sparta Rotterdam med varsitt mål

Eredivisie

Groningen tog tre viktiga poäng borta mot Sparta Rotterdam under söndagen.
De kan laget tacka svenskduon Ramon Pascal Lundqvist och Joel Asoro för - som båda noterades för varsin fullträff.

Groningen, med Ramon Pascal Lundqvist och Joel Asoro i laget, ställdes under söndagen mot Sparta Rotterdam på bortaplan. Det kunde blivit en tung inledning för gästerna, då Sparta fick straff efter dryga kvarten men Sergio Padt hann ner och räddade Mohamed Rayhis försök och såg till att hålla matchen mållös.

I stället för 1-0 till hemmalaget kunde Asoro springa ifrån försvaret ett par minuter senare där han vackert lyfte in 1-0 för Groningen. Bara tio minuter senare var det Pascal Lundqvists tur att hitta målet när han behärskat placerade in 2-0 för gästerna.

Sparta Rotterdam reducerade på straff i början av den andra halvleken men Groningen höll undan och vann mötet med 2-1.

Pascal Lundqvist är den här säsongen noterad för fem mål och två assist på 17 framträdaden i Eredivisie, medan Asoro har levererat tre mål och två assist på 14 matcher.

Gabriel Gudmundsson är skadad och missade matchen för Groningen.