Svenskarnas skräll - Pascal Lundqvist sänkte Ajax

Eredivisie

Groningen skrällde på söndagen mot Ajax.
Matchhjälte blev Ramon Pascal Lundqvist för "svensklaget"

Groningen skrällde under söndagen mot serieledaren Ajax och vann med 2-1 på hemmaplan i Eredivisie. Både Ramon Pascal Lundqvist och Joel Asoro spelade från start, medan Gabriel Gudmundsson var utanför lagets matchtrupp och fick därmed i stället från läktaren se sina svenska landsmän leverera på planen.

För det var Pascal Lundqvist som blev hjälte i andra halvan av matchen. Kaj Sierhuis gav i första halvlek Groningen ledningen, medan Pascal Lundqvist i 52:a minuten utökade till 2-0, ett övertag som Ajax inte lyckades ta igen - trots ett reduceringsmål av Donny van de Beek.

Målet var Pascal Lundqvists tredje den här säsongen och nu är Groningen åtta i ligatabellen. Pascal Lundqvist blev utbytt efter 69 minuters spel, medan Asoro spelade hela matchen. Ajax är - trots förlusten - kvar i serieledning i Eredivisie.