POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EM-KVAL
1v

AIK-stjärnans uppmaning till Lagerbäck: "Då försvinner jag också"

Foto: Bildbyrån.

Lars Lagerbäcks avtal med Norge går ut sommaren 2020.
Tarik Elyounoussis framtid i landslaget hänger på svenskens framtid.
- Jag fortsätter om Lagerbäck fortsätter, säger han till norska NTB. 

Förre svenske förbundskaptenen Lars Lagerbäck är sedan en tid tillbaka förbundskapten för Norges landslag med ett kontrakt över EM 2020 nästa sommar. Svensken har öppnat för att lämna landslaget efter det, men flera spelare verkar vilja ha kvar svensken på posten. 

AIK-stjärnan Tarik Elyounoussi, som har 58 A-landskamper på meritlistan, har under Lagerbäcks tid i landslaget fått gott om speltid, men har samtidigt gått ut med att nästa års EM-slutspel kan bli sista chansen för honom att uppleva ett stort mästerskap, då han nu är 31 år gammal och möjligen inte har allt för många år kvar inom toppfotbollen. 

Lagerbäck har samtidigt uttryckt att han tycker att Elyounoussi borde fortsätta i landslaget, något som AIK-stjärnan bemöter så här: 

- Han har sagt att han borde sluta oavsett om vi går till EM-slutspel eller inte. Då skickar jag det tillbaka, att jag gärna vill ha honom kvar, säger AIK-stjärnan till NTB. 

NTB:s reporter ställer därefter en fråga till Elyounoussi om han kan tänka sig att fortsätta i landslaget om Lagerbäck fortsätter och då är svaret:

- Du kan se det så. Jag fortsätter om Lagerbäck fortsätter, säger norrmannen med ett leende. 

Om Lagerbäck försvinner då? Då lämnar Elyounoussi också landslaget. 

- Ja, då försvinner jag också. 

Norge ställs den 12 oktober mot Spanien hemma och den 15 oktober mot Rumänien borta i EM-kvalet. Norge har nio poäng efter sex spelade matcher och har en poäng upp till Rumänien på tredjeplats och två poäng upp till Sverige på andraplats i gruppen. Spanien toppar gruppen i överlägsen stil. 

Publicerad 2019-10-10 kl 11:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå