Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
NORGE

Andersson om skadehelvetet: "Vet inte när jag är tillbaka"

Foto: Scanpix

Johan Andersson flyttade till Norge från Malmö FF redan 2008. Efter flera succésäsonger i Stabaek flyttade han 2012 till Lilleström. I vintras gick hans kontrakt med Oslo-klubben ut, men gäckande skador gör att fotbollsframtiden ser oviss ut.

Trots att kontraktet med Lilleström har gått ut är Johan Andersson kvar i Oslo. Två olika skador gör att mittfältaren inte kan spela fotboll för tillfället.
- Jag har varit skadad sedan i Juni, det är svårt att förklara, det har nåt med ljumsken och magen att göra. Jag är inte bra och jag vet inte när jag blir bra. Jag har ingen aning om när jag kan bli frisk.

Har du någon som helst aning ungefär när du kan spela fotboll igen, om till exempel två månader eller åtta?
- Nej, tyvärr inte. Jag önskar att det kunde vara en tidsbestämd skada. Just nu kör jag rehabilitering för mage och ljumske, jag har varit runt överallt och fått olika program hit och dit. Jag kan göra allt fysiskt förutom det viktigaste - att löpa.

Hur gick snacket med Lilleström och har du pratat med några andra klubbar?
- Det var ett gemensamt beslut att vi inte förlängde kontraktet med Lilleström. Jag har försökt att gå under radarn för både klubbar och media den senaste tiden. Därför har jag inte pratat med någon. 

När det blir dags att spela igen, är det Sverige eller Norge som gäller då?
- Jag har inte börjat tänka i de banorna än och det spelar ingen som helst roll. Men med tanke på att allsvenskan har blivit bättre och mer populär gör det att suget på att komma hem finns där. Samtidigt har jag större valmöjligheter här i Norge eftersom de kan mig och vet hur jag spelar.

Hur ser du på skillnaden mellan svensk och norsk fotboll de senaste åren?
- När jag gick till Stabaek 2008 fanns det en enorm ekonomi och status i norsk fotboll, sista åren har det ändrats och gått nedåt i Norge och uppåt i Sverige istället.

Hur ser du på din tidigare klubb, Malmö FF, som speladress?
- Malmö är en storklubb och de tar de spelarna de vill ha, så det känns inte riktigt realistiskt för mig.

Du är ändå besluten att fortsätta med fotbollen?
- Absolut, det är det som driver mig.

När Andersson blir kvitt skadan och är redo för fotbollsträning igen är planen att träna ihop med ett lag.
- Tanken är att träna en period först och visa för mig själv att jag är frisk och komma tillbaka till en hög nivå igen. Jag kan till exempel träna ihop med Lilleström eller några andra klubbar här i Norge utan att skriva kontrakt. Jag har också goda kontakter med några klubbar i Sverige som jag också skulle kunna köra ihop med.

Publicerad 2016-02-11 kl 06:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons