POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
NORGE
3v

Attacken mot Lennartsson: "Framstår som ett komplett rövhål"

Foto: Bildbyrån.

Jörgen Lennartsson får ta emot hård kritik i Norge.
Stabæks sportchef på damsidan menar att svensken framstår som ”ett komplett rövhål”.
- Jag har fått över tio sms i folk från Stabæk som beklagar hans Twitter-inlägg, säger Lennartsson till Fotbollskanalen.

Lilleströms tränare Jörgen Lennartsson, som tidigare varit förbundskapten för U21-landslaget och även basat över Elfsborg och IFK Göteborg, har fått motta en rejäl salva i Norge, av Stabæks sportchef på damsidan, Richard Jansen. Det skriver VG under tisdagen.

På Twitter skriver Jansen (under måndagen, men han förklarar att det inte var ett aprilskämt) att Lennartsson framstår som ett ”komplett rövhål” – vilket är en reaktion som grundar sig i att Jörgen Lennartson efter mötet mellan Lilleström och Stabæk (som slutade 1-1) klagade på planens skick.

- Jag tycker att han framstår som väldigt nedlåtande, precis som han var då han var tränare för Stabæk, säger Jansen till VG.

-  Det är liksom planens fel att Lilleström inte vann med 8-0. Planen var ju lika dålig för båda lagen.

I intervjun med tidningen kallar han även svensken för ”en besserwisser”.

- Jag säger inte att han är sådan, men han framstår så. Han kör samma stil då som nu. Han är en besserwisser.

Jörgen Lennartsson själv, som jobbade som tränare i Stabæk för åtta år sedan, har via klubbens kommunikationsansvarige kommenterat utspelet:

- Jag trodde först att det var ett aprilskämt. Utöver det har jag ingen kommentar, säger han.

När Fotbollskanalen når Lennartsson på tisdagen säger han:

- Jag har fått över tio sms i folk från Stabæk som beklagar hans Twitter-inlägg och ber om ursäkt för både språkvalet och innehållet och att samtliga människor i Stabæk är totalt oeniga med hans åsikter och menar att det inte finns någon i Stabæk som överhuvudtaget har de uppfattningarna. Det räcker mig och för mig är saken död i och med att det är så. Han har dessutom fått gå ut i den lokaltidningen och bett om ursäkt.

Hade ni några problem med er relation under din tid där?
- Det är en person som jag överhuvudtaget inte hade någon som helst relation med under min tid där. Jag kan inte säga mer än så. Jag trodde först att det var ett aprilskämt.

Stabæks vd Jon Tunold har kritiserat Jansen för hans ordval.

- Det Richard Jansen skriver på Twitter är helt ohållbart och sådana ord säger man inte om en annan människa, säger han Budstikka.

Till VG ger Tunold också svensken beröm för det arbete han gjorde i den norska klubben:

- Jag jobbade som sportchef då Jörgen var här och vi var väldigt nöjda med honom. Han var omtänksam och gjorde ett bra jobb. Jag har skickat en ursäkt till honom. Det är ett språkbruk som man inte ska ha och innehållet rimmar illa med vår uppfattning av Jörgen. Han är en väldigt bra person.

Till lokaltidningen Budstikka säger Jansen att uttalandena från Stabæk gör att det framstår som att han "bör be om ursäkt". På frågan från tidningen om han vill göra det säger han:

- Ja, jag kan be om ursäkt. Det är ingen stor sak för mig.

Publicerad 2019-04-02 kl 17:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå