POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
NORGE
1v

Bajenprofil klar för norsk storklubb: "Det är nästan overkligt"

Foto: Bildbyrån.

Cathrine Dahlström har lämnat Hammarby efter tio år i klubben.
I helgen presenterades försvararen för norska mästarna LSK.
- Jag kan inte tacka nej till att spela i Norges bästa lag, säger hon till Fotbollskanalen.

Hammarby var bara poäng ifrån att ta steget tillbaka till damallsvenskan, men förlorade mot IK Uppsala i sista omgången. Nu tappar Bajen klubbveteranen Cathrine Dahlström som går till norska mästarna LSK.

- Jag har varit i Hammarby otroligt länge så de känns såklart lite läskigt och nytt. Men samtidigt kom den här chansen upp och jag kan inte tacka nej till att spela i Norges bästa lag. Ibland måste man våga göra något nytt, säger 26-åringen.

Varför valde du att lämna?
- Det var för bra för att tacka nej och jag har känt att är det någon gång jag ska lämna Hammarby är det på grund av nånting sånt här. För jag har alltid trivts väldigt bra, men som sagt man måste våga lite ibland.

LSK har dominerat den norska fotbollen de senaste åren.

- Det är ett otroligt bra lag. De vann ju serien nu för sjätte året i rad och gick till kvarten i Champions League förra året, kommer spela Champions League nästa år, de har väldigt många bra fotbollsspelare med många landslagsmeriter och tränaren verkar bra. Ja det känns som ett ypperligt tillfälle att få utvecklas.

Dahlström presenterades på lördagen när laget spelade sin sista hemmamatch för säsongen och firade ligaguldet med fansen. Dessvärre förlorade de nyblivna mästarna mot bottenlaget Fart.

- Det var kul att få se dem spela även om resultatet kanske inte var så kul för dem.

Första träningen med laget väntar för försvararen som kommer vara i Norge november ut. Innan försäsongen drar igång i januari.

- Jag kommer ju från andraligan i Sverige så målet är att komma in i tempot som jag har uppfattat är högre. Jag måste förtjäna min plats och prestera på planen och mina mål är att få spela. Det är svårt att säga nu, jag har inte gjort min första träning än så man vet inte riktigt vad man kommer få möta. Men mitt kortsiktiga mål är att få spela, sedan vill jag ju gärna vara med om en häftig resa med klubben.

Förra året drabbades ytterbacken av en korsbandsskada och tvingades vara borta från fotbollen. Efter sommaruppehållet gjorde hon comeback, och när Lotta Ökvist gick till Manchester United fick Cathrine Dahlström större förtroende.

- Det har varit otroligt tufft. Jag tror alla som håller på med idrott och är med om såna här långtidsskador vet vad det innebär. Det är perioder som absolut inte är speciellt kul, men jag tror verkligen man kommer ut starkare när man väl är igenom det. Jag fick komma tillbaks efter sommaren och det har varit jättekul att jag har fått spela så pass mycket ändå.

- Det känns också kul nu att kanske få en hel försäsong och få träna upp sig. Jag har ju missat ganska mycket så det känns kul att få spela fotboll igen, för man uppskattar det ännu mer nu efteråt. 

Hur är det att nu ta steget utomlands efter ett så tufft år?
- Det är nästan overkligt.

Publicerad 2019-11-04 kl 20:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå