POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
NORGE
22v

Bendtner överföll taxichaufför - åtalas nu för misshandel

Foto: Bildbyrån

Nicklas Bendtner blev i mitten av september gripen av polis för att ha överfallit en taxichaufför i Köpenhamn. 
Nu åtalas anfallaren och taxichauffören, skriver BT

Rosenborgs danske anfallare Nicklas Bendtner hamnade i mitten av september åter i blåsväder, då han blev anklagad för att ha överfallit en taxichaufför mitt i natten i Köpenhamn. Han blev därefter gripen av polis och ska enligt BT ha brukat våld mot chauffören och knäckt dennes käke, vilket gjorde att chauffören fick föras till sjukhus. 

- Jag kan bekräfta att det var ett allvarligt övergrepp på en av våra förare i kväll. Föraren är för närvarande på operationsbordet med en trasig käke, sa taxibolagets kommunikationschef Rasmus Krochin till BT då. 

Nu rapporterar danska BT, som hänvisar till Ritzau, att Bendtner åtalas för misshandel, medan taxichauffören åtalas för försök till misshandel. 

- Jag kan säga att en rättegång har förberetts mot båda pater, säger taxichaufförens advokat Mette Grith Stage till Ritzau enligt BT, som även bekräftade åtalen mot parterna. 

- Min klient anses vara skyldig till att ha kastat ett okänt föremål mot Bendtner och hans flickvän utan att träffa honom. Han förnekar till att vara skyldig, fortsätter hon. 

Bendtner gav tidigare i september sin version av händelsen och bad om ursäkt för situationen som uppstod, samtidigt som hans flickvän tog honom i försvar. 

- Jag tar inte lätt på det som har hänt och jag skulle vilja be om ursäkt till klubben och fansen, sa Bendtner under en presskonferens enligt BT. 

"Han släpper av oss och springer ut ur bilen och kastar en flaska mot oss. Den träffar inte, men det var nära. Sedan går han mot oss och min man (Bendtner) slår honom en gång och slaget träffar väldigt illa. Det är självklart att man inte ska slåss, men det var inte Nicklas som attackerade någon. Han blev förföljd och försvarade oss", skrev Bendtners flickvän Philine Roepstorff om händelsen på sitt Instagram-konto.

Rättegången förväntas inledas den 2 november i Köpenhamn. 

Publicerad 2018-10-11 kl 11:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå