Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

NORGE

Dorsin anklagades för dubellroll - nu synas problemet

Foto: SCANPIX.

Rosenborgs Mikael Dorsin anklagas för att locka till sig lagkamrater till agentfirman han ska jobba för efter årsskiftet.
Nu tas fallet upp av norska fotbollsförbundets etiska kommitté, rapporterar Adresseavisen.

I dagarna blev Mikael Dorsin hårt kritiserad av agenten Mike Kjølø och agenturen Stars & Friends advokat Andreas Ekker. Dorsin har länge spelat för Rosenborg men i våras lade han skorna på hyllan, även om hans spelarkontrakt med den norska klubben löper över hela 2016. Nu anklagas han för att locka lagkamrater till sin agent Per Jonssons firma, en firma som han själv ska börja jobba för efter nyår.

Jonsson och firman Northern Sky har under de senaste åren knutit till sig flera Rosenborg-spelare, där Dorsin enligt Adresseavisen ska ha varit en länk i förhandlingarna. Spelarna det gäller är Ole Selnaes, Holmar Örn Eyjolfsson, Jon Hou Saether och Andreas Helmersen. Även Markus Henriksen har jobbat med Per Jonsson, men han har nu en annan agent.

- Det är naturligt att spelare pratar i omklädningsrummet, även om vem man har som agent. Men jag reagerar på dubbelrollen, sa agenten Mike Kjølø till Adresseavisen i dagarna.

Dorsin själv tycker inte att han har gjort något fel eller ovanligt.

- Jag har haft samma agenter sedan jag var 15 år och är jättenöjd med dem, så det är inte konstigt att jag har uppmanat andra till att jobba med dem, om jag har fått frågan vad jag tycker, har Dorsin sagt i frågan till Adresseavisen.

Men nu ska Dorsin-fallet tas upp på det norska fotbollsförbundets etiska kommittés nästa möte. Det bekräftar kommitténs ordförande Svein Mollekleiv.

- Jag har inte tänkt kommentera den här frågan speciellt mycket ännu, men vi kommer att lyfta den här frågeställningen under vårt nästa möte om en månad, säger Mollekleiv till Adresseavisen.

- Det här är en intressant och relevant frågeställning, som bland annat handlar om integritet och förståelse för sin roll.

Publicerad 2016-11-17 kl 12:36

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER