POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Efter 35 år i Blåvitt – här är Björkmans nya uppdrag: ”Spännande utmaning”

Foto: Bildbyrån

Han hade jobbat i IFK Göteborg i 35 år men för snart ett år sedan fick han beskedet att han inte skulle vara kvar i klubben.
Nu har Eijlert Björkman fått ett nytt jobb som akademichef i norska Stabaek.
- Det kommer bli en spännande utmaning för mig, säger han till klubbens hemsida.

I september förra året stod det klart att IFK Göteborg och Eijlert Björkman, som då arbetat för klubben i 35 år skulle gå skilda vägar. Björkman kom till Blåvitt 1982 och har varit heltidsanställd hos klubben i 21 år sedan dess.

- Vi väljer andra före Eijlert, sedan pågår det en omorganisation också. Det är med smärta vi har tagit det här beslutet. Han är en fantastisk person som alltid har gjort jobbet. Men när man har den här positionen som jag har så fattar man beslut för IFK Göteborgs bästa. Nu vill vi hjälpa Eijlert att hitta ett nytt jobb, sa Blåvitts akademichef Jonas Olsson till GT då.

Nu har Björkman fått ett nytt uppdrag – i norska Stabaek. Där får han rollen som akademichef.

- Det kommer bli en spännande utmaning för mig som person. Jag kan bidra med den kunskap som jag samlat på mig under många år, både i Sverige och internationellt, säger han till klubbens hemsida.

Björkman menar att Stabaek har varit skickliga på att få fram unga spelare till a-laget men ser samtidigt en negativ utveckling på dagens ungdomsspelare. Han menar att många spelare inte är tillräckligt noggranna i sin träning.

- Alla kan inte bli framgångsrika som 17-åringar. Det kan vara lika bra att slå igenom när du är 20 år gammal, det är min erfarenhet, säger han.   

- Den mentala färdigheten och mognaden är viktiga. Det får dig att stå emot känslor och hantera motgångar, inte minst. Det är inte alla som får spela och inte alla som kommer upp till a-laget direkt. Dessutom kan skador uppstå och du måste kämpa och skynda dig för att ta dig an detta. Om du inser det är du också mentalt beredd på att ta nästa steg som spelare.

Björkman inleder sin nya post den 1:a augusti.

Publicerad 2018-07-25 kl 22:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå