Efter mardrömsstarten - Salétros framspelare i Stahres första seger

Eliteserien

Mikael Stahre fick fira första segern med Sarpsborg.
Anton Salétros spelade fram till två mål i lagets seger mot Sandefjord.

Tidigare AIK- och IFK Göteborg-tränaren Mikael Stahre tog tidigare i år över som ny huvudtränare i norska laget Sarpsborg. Däremot har han fått en tuff start på sitt nya uppdrag med fem raka serieförluster och därmed jagade laget under söndagen säsongens första seger mot Sandefjord på bortaplan i Eliteserien.

Då fick Stahre äntligen fira.

Tidigare AIK-mittfältaren Anton Salétros spelade i 15:e minuten fram Ismaila Coulibaly till 1-0 och lite senare utökade Jørgen Strand Larsen till 2-0. Salétros spelade även fram till inhopparen Joachim Soltvedts 3-0-mål, vilket blev matchens sista fullträff.

Sarpsborg lyfte sålunda till 14:e-plats i den norska högstaligan och ställs härnäst den 12 juli mot Kevin Kabrans IK Start på hemmaplan. Tidigare IFK Norrköping-målvakten David Mitov Nilsson kom även till spel i 90 minuter mot Sandefjord.