Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
NORGE

Efter personliga krisen - nu vill Bendtner berätta allt i en självbiografi

Foto: Bildbyrån.

Nicklas Bendtner hade några tunga fotbollsår innan han kom till Rosenborg i våras. Nu vill dansken berätta sin personliga historia i bokform.
- Det kommer en förklaring på vad som egentligen hände med mig under de senaste fem-sex åren, både som människa och som fotbollsspelare, säger han till norska Eurosport.

Efter en tuff start på säsongen har Nicklas Bendtner blivit en av Elitseriens stora spelare. Inför söndagens serieavslutning så leder Bendtner skytteligan med 19 mål på 28 spelade matcher. 

Men vägen dit har inte varit lätt. Bendtner hade inte spelat regelbundet under en lång tid innan han kom till Rosenborg. När han väl skrev på för Rosenborg så visste han att speltiden skulle variera och han ville inte ställa för höga krav på sig själv. En stor press av förväntan tog emot honom när han kom till laget i våras, som kom att mynna ut i något positivt.

- Från att inte vilja spela fotboll till att komma till en plats som Rosenborg. Det gav mig någonting tillbaka som hade försvunnit. Jag är evigt tacksam för det, säger han och fortsätter:

- Jag tror inte de (Rosenborg) vet hur mycket det har betytt. Det är inte en enskild människa det handlar om, utan det är lagkamrater, människor runt klubben, tränare och chefer som har bidragit, säger Bendtner. 

29-åringens stadiga comeback blev belönat med en återkomst till danska landslaget under hösten. Där fick han äran att fastsälla slutresultatet 5-1 mot Irland i den avgörande play-off matchen tidigare i november. 

Efter landskampen i Dublin sa anfallaren till Eurosport.no att han är glad efter allting som har hänt med hans personliga utveckling det senaste året. Nu vill dansken skriva en självbiografi för att berätta sin historia.

- Det kommer att utarbetas vid en tidpunkt framöver. Jag har inga specifika detaljer, det sparar jag till den dagen jag skriver en bok. Det kommer en förklaring på vad som egentligen hände med mig under de senaste fem-sex åren, både som människa och som fotbollsspelare.

Publicerad 2017-11-26 kl 13:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons