Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

NORGE

Ex-allsvensk målvakt avslutar karriären för att bli läkare

Foto: Scanpix

Förra hösten var Lars Cramer, 25, förstemålvakt i Kalmar FF. Nu väljer han läkaryrket före fotbollsyrket.

Lars Cramer, målvakt i Kalmar FF 2013-2015, har brutit sitt kontrakt med Ålesunds FK, niondeplacerade i Tippeligaen. Anledningen: det gick inte att hitta tid att både plugga till läkare och spela fotboll. Beskedet kom på klubbens officiella hemsida och han uttalar sig även till Aftenposten.

- Det är ett sinnessjukt svårt val jag har tagit. Ett ledsamt val, men jag vet att det här är det rätta. Jag har lust att vara färdig med studierna när jag är 30 istället för när jag är 38.

- Det var långt ifrån det här som var planen. Jag har fått hit min käraste, köpt lägenhet, och allt sånt, men när jag kom in på medicinstudierna i augusti så fick jag veta att de hade ändrat studieplanen. Det var mycket mer som var obligatoriskt än vad jag trodde.

- Både jag och klubben har märkt att det blev för mycket. Därför var jag tvungen att välja.

Cramer, nu 25 år, kom till Kalmar FF som tänkt ersättare för Etrit Berisha. När Berisha blev såld hade Cramer ett starkt första år som ordinarie, men tappade sedan rejält efter ett par grova misstag. Därför såldes han i vintras efter 49 allsvenska matcher. 

I Ålesunds FK var tanken att han skulle få en nystart som startmålvakt, men bröt i februari ett ben i handleden. Efter det har han inte kommit tillbaka som annat än reservmålvakt. Han utesluter dock inte att han kan komma att spela på låg nivå samtidigt som han pluggar. 

Publicerad 2016-11-14 kl 07:23

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER