POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
TIPPELIGAN

Förre IFK Göteborg-tränaren Arne Erlandsen drabbad av cancer: ”En kamp jag ska vinna”

Foto: Bildbyrån

Den förra IFK Göteborg-tränaren Arne Erlandsen har drabbats av cancer.
Nu väntar sex veckors strålbehandling och cellgifter.
- Det här är en kamp jag ska vinna, säger Erlandsen till Lilleströms hemsida.

Den norske tränaren och före detta spelaren, med spel i Djurgården och tränarjobb för IFK Göteborg, Arne Erlandsen har drabbats av cancer. Det skriver hans förra klubb Lilleström på sin hemsida.

Erlandsen säger att han mådde bra, men kände en knöl på kroppen han inte vetat av tidigare. Han kontaktade Lilleströms läkare Björn Schultzen och åkte därefter till Oslos universitetssjukhus, där man upptäckte cancern.

- Jag har redan genomgått en operation och väntar nu på en jobbig behandling. Det kommer att bli några utmanande dagar och veckor. Men jag har gått igenom flera tuffa kamper, både på och utanför planen. Jag vinner de flesta. Förhoppningsvis händer det samma nu. Det här är en kamp jag ska vinna, säger Erlandsson till förra klubben Lilleströms hemsida.

Klubben säger att Erlandsen, med tanke på omständigheterna, mår bra. Han kommer nu att genom sex veckors strålbehandling och cellgifter.

- Vissa dagar och perioder i livet är svårare än andra. Så är det bara. Men både läkaren och jag tror att det kommer att gå bra. Jag kommer att återhämta sig så snart som möjligt och jag kommer snart tillbaka till fotboll. Förhoppningsvis, redan i december, säger Erlandsen.

Erlandsson lämnade Lilleström tidigare i år och blev då ersatt av Jörgen Lennartsson. Erlandsson har haft möjligheter att återvända till tränarjobbet, men kommer på grund av sjukdomen att lägga tränarkarriären åt sidan för tillfället.

Publicerad 2018-09-27 kl 10:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå